Σε εξέλιξη η νέα εργολαβία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για λιθόστρωτα, παραδοσιακά οδοστρώματα και πεζοδρόμια με το ποσό των 70 χιλ. ευρώ

Αποκαταστάσεις και προσβασιμότητα

Εργασίες που θα διευκολύνουν την προσβασιμότητα των συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα, καθώς και το σύνολο των δημοτών του νησιού πραγματοποιεί ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, μέσω εργολαβίας που έχει σε εξέλιξη, για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου αποκαταστάσεων και βελτίωσης των παραδοσιακών οδοστρωμάτων, των λιθόστρωτων και των πεζοδρομίων της πόλης κι ευρύτερα αυτής.

Ήδη οι δημότες διαπιστώνουν παρεμβάσεις σε όλο το μήκος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, όπου σε ορισμένα τμήματα των πεζοδρομίων έχουν διαμορφωθεί ράμπες για τη μετακίνηση των ΑΜΕΑ και των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα. Επιπλέον, σε ορισμένα τμήματα των ίδιων πεζοδρομίων έχουν αποκατασταθεί οι πλάκες περιμετρικά των δέντρων και του πρασίνου που έχουν φυτευθεί, αφού κάποιες ρίζες είχαν προκαλέσει σπάσιμο των παλαιών μαρμάρων και αποκόλληση αυτών.

Αποτέλεσμα των ανωτέρω ζημιών, αποτελούσε η μη δυνατότητα ομαλής, ήπιας και ασφαλούς διέλευσης των πεζών, κυρίως δε, κατά τις βραδινές ώρες.

Οι εργασίες λαμβάνουν χώρα σε αρκετά σημεία της πόλης και των ευρύτερων περιοχών, ενώ πρέπει να διευκρινισθεί πως, η διαμόρφωση ραμπών ΑΜΕΑ είναι εφικτή σε τμήματα εκτός ιστορικού κέντρου, αφού ως γνωστόν, η όποια αλλαγή εντός πόλης, απαιτεί απαραίτητες αδειοδοτήσεις από το Υπ. Πολιτισμού.

Υπογραμμίζεται ωστόσο, πως, ανάλογες εργασίες απαιτούνται και σε άλλους δρόμους, όπως τη “Λαλακιά” (οδ. Ανδρέα Παπανδρέου), όπου και παρατηρούνται προβλήματα στα πεζοδρόμια.