Συνεχίζεται η τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων στην Ερμούπολη όπως παράλληλα και η παράνομη στάθμευση

Ιστορικό κέντρο χωρίς συνείδηση και αισθητική κουλτούρα

Στην αντικατάσταση κατεστραμμένων πλαστικών κολωνακίων προχώρησε το Λιμενικό Ταμείο Σύρου κατά μήκος του πεζοδρομίου στο ύψος της πλατείας Κανάρη, σε μία προσπάθεια να ευνοήσει τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα και αναπηρικά αμαξίδια, δεδομένης της ύπαρξης των ραμπών ΑΜΕΑ.

Ωστόσο, παρά το γεγονός της τοποθέτησης νέων πλαστικών εύκαμπτων κολωνακίων σε συγκεκριμένα τμήματα πλησίον των διαθέσιμων ραμπών, διαπιστώνεται εκ νέου η παντελής απουσία συνείδησης από ορισμένους οδηγούς, οι οποίοι όχι μόνον αφήνουν τα δίκυκλα ακριβώς δίπλα, αλλά καθημερινά τα καλύπτουν με τα οχήματά τους, όταν επιθυμούν να κάνουν στάση για ορισμένα λεπτά.

Η τοποθέτηση πλαστικών κολωνακίων ως φαίνεται συνεχίζεται με “αμείωτο” ρυθμό στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, χωρίς όμως να αποτρέπει τους οδηγούς να παρανομήσουν, αφού μπροστά στην εξυπηρέτησή τους, θυσιάζουν κάθε “μέτρο” για τους πεζούς και τις ευαίσθητα κοινωνικές ομάδες του νησιού.

Ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν συνολικά την τοπική κοινωνία αλλά και τη διοίκηση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, αποτελούν η σημερινή εικόνα μη τήρησης των προβλεπομένων σε επίπεδο μετακίνησης, στάσης και στάθμευσης στην πόλη, καθώς και η αισθητική υποβάθμιση της νεοκλασικής Ερμούπολης.

Με το σημερινό φωτορεπορτάζ, καθίσταται ξεκάθαρη η γενικότερη εικόνα που παρουσιάζει η πόλη, με τα σκουριασμένα και κατεστραμμένα κολωνάκια, όχι μόνον να υποτιμούν τον ιστορικό χαρακτήρα της Ερμούπολης, αλλά να προδίδουν και την απουσία συνείδησης.

Σε σύντομη επικοινωνία με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρη Κοσμά, τονίσθηκε η πρόθεση της διοίκησης να αναπτύξει εργασίες στα πεζοδρόμια πλησίον της πλατείας Κανάρη, ώστε να ταπεινωθούν σημεία τους και να υπάρξει ευκολότερη πρόσβαση των ΑΜΕΑ, κάτι που θα σημάνει την απομάκρυνση των επίσης αντιαισθητικών – πλην όμως σήμερα απαραίτητων – σιδερένιων ραμπών πρόσβασης.

(Διευκρινίζεται ότι το κόστος των πλαστικών κολωνακίων καλύφθηκε από ιδιωτική επιχείρηση).

 

Ετικέτες: