Προσεχείς δράσεις για τους Φίλους της Πάρου

  • Κυριακή, 3 Μαρτίου, 2019 - 11:03

Μετά την τελευταία αναφορά μας στις δραστηριότητες του χειμώνα του 2018, θέλουμε να σας πληροφορήσουμε για τις προσεχείς δράσεις του Συλλόγου.
 
Πρώτα απ’ όλα εξετάζουμε τη διεξαγωγή ενός σεμιναρίου σκέψεων και προτάσεων γύρω από την αναβάθμιση και την προώθηση των αρχαίων λατομείων στην Πάρο, λόγω της σημασίας αυτών για την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Η ημερομηνία αυτού του σεμιναρίου δεν έχει καθοριστεί ακόμη - μεταξύ της άνοιξης και του φθινοπώρου του 2019 - αλλά η διοργάνωσή του έχει φυσικά και κάποιο κόστος. Συνεπώς, σας ενθαρρύνουμε, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, να πληρώσετε την ετήσια συνδρομή σας !
 
Στις 18 και 19 Μαΐου, οι Φίλοι της Πάρου θα οργανώσουν ξανά θεατρικά εργαστήρια και θα προβληθεί, αυτή τη φορά στη Νάουσα, μία ταινία με υπότιτλους στα γαλλικά ή τα αγγλικά, για τη ζωή και το έργο της διάσημης Ελληνίδας συγγραφέας Άλκης Ζέη.
 
Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να επιλέξει στις 6 Μαρτίου τους φορείς ή άτομα που θα τιμηθούν κατά την ετήσια τελετή του καλοκαιριού που θα λάβει χώρα την 8η Αυγούστου. Και πάλι, θα αντιμετωπίσουμε δαπάνες, οπότε η έγκαιρη καταβολή του ετήσιας συνδρομής είναι σημαντική.
 
Θυμίζουμε ότι κατά τη συνεδρίαση της 1ης Δεκεμβρίου στην Πάρο αναφερθήκαμε στις προτάσεις που λάβαμε από τα μέλη μας μετά από την πρόσκληση υποβολής ιδεών  στις αρχές Σεπτεμβρίου 2018. Λάβαμε τρεις προτάσεις καθώς και διάφορα σχόλια που θα βοηθήσουν το Δ.Σ. να αποφασίσει:

  • το πρώτο ήταν να δοθεί η διάκριση στο Κέντρο Υγείας της Πάρου, η χρησιμότητα του οποίου για το νησί είναι αναμφισβήτητη. Αν και όλοι συμφωνούν σχετικά με τη σημασία και το επιτελούμενο έργο του Κέντρου Υγείας, πολλοί υπενθύμισαν ότι το προσωπικό του απλά εκτελεί πολύ καλά ότι το καθήκον του, όπως αυτό συμβαίνει άλλωστε και σε άλλους τομείς, για παράδειγμα με τους εκπαιδευτικούς.
  • η δεύτερη πρόταση είναι να τιμηθεί το έργο  δύο Παριανών, του συγγραφέα Παναγιώτη Πατέλη και του καλλιτέχνη Στέλιου Γκίκα. Εν τω μεταξύ ο Παναγιώτης Πατέλης απέθανε και θα αναφερθούμε στην προσφορά του σε ένα άρθρο στο περιοδικό μας. Όσο για τον Στέλιο Γκίκα, πολλά μέλη υποστήριξαν ότι η δράση του ήδη διακρίθηκε μέσω του περιοδικού μας, καθώς και με ένα βιβλίο με τα σχέδιά του που είναι υπό προετοιμασία.
  • Τέλος, η τρίτη πρόταση ήταν για να διακριθούν δύο νέες πρωτοβουλίες : Τα Καπετανέικα (Νάουσα) και το Φεστιβάλ της Πάρου (Παροικιά) που αντιπροσωπεύουν μια κινητοποίηση πολιτών υπέρ της πολιτιστικής δράσης και που προωθεί τον αειφόρο τουρισμό και τις παραδόσεις της Πάρου. Ορισμένοι συμμετέχοντες τόνισαν ότι αυτές οι δράσεις είναι πολύ πρόσφατες.

 
Δεδομένου ότι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν θα μπορέσουν να παραστούν στη συνεδρίαση, καλούνται να μεταφέρουν τις απόψεις τους στον Πρόεδρο και ο οποίος θα αναφερθεί εκτενώς σε αυτές. Εάν δεν υπάρξει σαφής πλειοψηφία κατά τη διάρκεια της συνάντησης της 6ης Μαρτίου, τότε θα ζητηθεί και η γνώμη των μελών των Φίλων της Πάρου.
 
Σημειώστε ότι το Περιοδικό μας θα είναι διαθέσιμο το αργότερο στις 15 Μαΐου και το επόμενο όχι αργότερα από την 1η Αυγούστου. Η συντακτική ομάδα επεξεργάζεται επί του παρόντος και τα δύο τεύχη. Σας παροτρύνουμε να μας στείλετε τα άρθρα σας.
 
με θερμούς χαιρετισμούς,
Γιώργος Βλαντάς  (Πρόεδρος), Τάσος Ζαχαράς (Γενικός Γραμματέας),
Νικόλας Στεφάνου  (Αντιπρόεδρος) και Άννα Κάγκανη
 

Ετικέτες: