Απόφαση του Συλλόγου των Φίλων της Πάρου

Ετήσιο βραβείο για τα Καπετανέικα και το Φεστιβάλ Πάρου

  • Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 12 Μαρ. 2019 - 7:43

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων της Πάρου στην συνεδρίασή του της 6ης Μαρτίου 2019 και μετά επίσης από διαβούλευση με όλα τα μέλη που απουσίαζαν κατά τη συνεδρίαση, αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία να απονείμει το ετήσιο βραβείο του συλλόγου μας σε δύο σημαντικές πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών: 
 
Τα Καπετανέϊκα και το Φεστιβάλ Πάρου.
 
Αυτές οι δύο δράσεις αντικατοπτρίζουν μια προσπάθεια που αναλήφθηκε εθελοντικά από πολυάριθμους φορείς πολιτών, σε μια προσπάθεια να τεκμηριώσουν την πολιτιστική τους κληρονομιά και να συνδεθεί με τον βιώσιμο τουρισμό
 
Μια άλλη πρόταση σχετικά με το Κέντρο Υγείας δεν πλειοψήφησε, παρά τη σπουδαιότητα του έργου του, επειδή πρόκειται για μια δημόσια υπηρεσία της οποίας η δράση απλά αντιστοιχεί στην αποστολή της και αυτό δεν κρίθηκε απόλυτα συμβατό με τα κριτήρια της ανάθεσης των ετήσιων βραβείων που δόθηκαν από την ίδρυσή μας μέχρι σήμερα.
Ωστόσο, το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε ότι ο σύλλογός μας πρέπει να δράσει ώστε να γίνουν ακόμη ποιο γνωστές σε όλους οι αδιάκοπες προσπάθειες αυτής της δημόσιας υπηρεσίας, τόσο χρήσιμες όσο και απαραίτητες για τον μόνιμο ή μη πληθυσμό νησιού, να προσπαθήσει να παράσχει κάποια οικονομική βοήθεια και να οργανώσει μια εκδήλωση κατά προτίμηση φέτος ή το αργότερο το επόμενο έτος προκειμένου να την παραδώσει στο Κέντρο.
 
Σημειώστε επίσης ότι η δραστηριότητα του συλλόγου μας πρέπει να εξεταστεί στο βάθος του χρόνου και με δεδομένο την ποικιλομορφία της. Οι ετήσιες τελετές διάκρισης είναι μόνον ένα μέρος των πολυσχιδών δραστηριοτήτων μας, που όλες όμως αποσκοπούν στον ίδιο στόχο μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης του νησιού, με σεβασμό του απαράμιλλου κυκλαδικού του χαρακτήρα . Σημειώστε επίσης τον ρόλο του Περιοδικού μας, τη μεγάλη μας αυτή επιτυχία στην προώθηση του δημόσιου διαλόγου στο νησί. Τέλος, ας θυμηθούμε και τη χρηματοδότηση, χάρη στη δράση μας,  δύο στύλων του ναού του Απόλλωνα στο Δεσποτικό.
 
Ο τόπος διεξαγωγής της φετινής τελετής διάκρισης θα είναι είτε η Νάουσα είτε η Παροικιά, όποια από τις δύο κριθεί προσφορότερη. Ο Νικόλας σε συνεννόηση  με την Άννα θα μας δώσει όλες τις πρακτικές πληροφορίες για την επιλογή του τόπου που θα μας επιτρέψουν να πάρουμε μια απόφαση. Επίσης πώς μπορεί κανείς να απευθυνθεί στα μέλη χωρίς να κάνει μνεία για την καταβολή της ετήσιας συνδρομής τους! Ευχαριστούμε όλους και όλες που ήδη το έκαναν. 

Ετικέτες: