Σε εξέλιξη οι εργασίες στην πλατεία Μιαούλη από τη ΔΕΥΑ Σύρου

Ξεκίνησε η αντικατάσταση του αποχετευτικού αγωγού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αντικατάσταση του αποχετευτικού αγωγού στην πλατεία Μιαούλη, με την ολοκλήρωση των οποίων η ΔΕΥΑ Σύρου θα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή του κέντρου.

Ήδη από προχθές με μηχανήματα έργου έχει ξεκινήσει η διαδικασία της προσεκτικής αποκόλλησης των μαρμάρων ώστε να ακολουθήσουν οι προγραμματισμένες επεμβάσεις και η τοποθέτηση του νέου αγωγού.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως το εν λόγω έργο προωθήθηκε από τη ΔΕΥΑ Σύρου “λόγω των συχνών εμφράξεων του πεπαλαιωμένου δικτύου, κάτω από την πλατεία και λόγω της ανάγκης απορροής (κένωσης) των δεξαμενών του Δημαρχιακού Μεγάρου” όπως είχε αναφέρει σε ενημέρωσή του προς την Κοινή Γνώμη ο πρόεδρος του ΔΣ, Γιώργος Παπαμανώλη, αλλά και για να μπει τέλος στο πρόβλημα της δυσοσμίας.

Ο ίδιος μάλιστα είχε απαντήσει θετικά και στο ερώτημα αν το συγκεκριμένο έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν την περίοδο του Πάσχα, οπότε και η επισκεψιμότητα στο νησί “χτυπά κόκκινο”.

Η πρόοδος των εργασιών θα ακολουθήσει τη “διαδρομή” από την οδό Εμμ. Μπενάκη έως και την οδό Χίου, ενώ οι πολίτες και οι οδηγοί οφείλουν να δείχνουν αυξημένη προσοχή.

Η επανατοποθέτηση των μαρμάρινων πλακών θα σημάνει και την ολοκλήρωση του έργου.