Τοποθετήθηκαν ο νέοι στύλοι φωτισμού στην πλατεία Μιαούλη

Βιομηχανικό στυλ στο νεοκλασικό φόντο

Στην αποκατάσταση των προβλημάτων του φωτισμού της πλατείας Μιαούλη και συγκεκριμένα στα δύο τμήματα δεξιά κι αριστερά της κεντρικής μεγάλης κλίμακας του Δημαρχιακού Μεγάρου, προχώρησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, τοποθετώντας νέους στύλους.

Ωστόσο, στο νεοκλασικό φόντο στην “καρδιά” της πόλης, το βιομηχανικό στυλ των καινούργιων φωτιστικών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το γενικότερο ύφος, “τραβώντας” το βλέμμα του κάθε πεζού πολίτη και “γεννώντας” ποικίλα σχόλια.

Πρόκειται για τουλάχιστον είκοσι μαύρους στύλους πλησίον των παρτεριών σε βιομηχανικό χαρακτήρα, ο οποίος παραπέμπει στους μεγάλους στύλους ηλεκτροφωτισμού – παρόμοιου ύφους και στυλ – με αυτούς που είχαν τοποθετηθεί στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης, οι οποίοι είχαν εισπράξει στο πρόσφατο παρελθόν αρνητικό σχολιασμό.

Αν και η ανάγκη αποκατάστασης των παλαιών και κατεστραμμένων φωτιστικών σωμάτων ήταν επιτακτική για την εξυπηρέτηση των πολιτών κατά τις βραδινές ώρες, αλλά και για τον επαρκή φωτισμό στην ιστορική πλατεία Μιαούλη, ωστόσο, η εικόνα των νέων στύλων προκαλεί απορίες αναφορικά με το σκεπτικό της επιλογής τους.