Απόφαση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την αισθητική αναβάθμιση της κεντρικής πλατείας της Ερμούπολης

Αντικατάσταση φωτιστικών στην πλατεία Μιαούλη

Νέα φωτιστικά θα τοποθετηθούν στην πλατεία Μιαούλη το προσεχές διάστημα και κατά πάσα πιθανότητα προς το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, προκειμένου να αναβαθμιστεί αισθητικά η “καρδιά” της πόλης και να αποτελέσει παρελθόν η σημερινή εικόνα του υποτονικού... φωτισμού.

Η απόφαση λήφθηκε από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης βάσει της τεχνικής έκθεσης της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ εγκρίθηκε και το ποσό των 18 χιλ. ευρώ περίπου, το οποίο θα απαιτηθεί για τα φωτιστικά σώματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων – στύλων στη δυτική και ανατολική πλευρά της κεντρικής κλίμακας του Δημαρχιακού Μεγάρου είναι απαραίτητη, καθώς έχουν διαπιστωθεί αρκετά προβλήματα μέχρι σήμερα.

Βάσει του πλάνου της Τεχνικής Υπηρεσίας και των εγκρίσεων των αρμόδιων υπηρεσιών του κεντρικού κράτους, θα αναπτυχθούν ιδιαιτέρως προσεκτικές εργασίες επί της μαρμάρινης επιφάνειας της ιστορικής πλατείας Μιαούλη για την αντικατάσταση των σημερινών φωτιστικών με νέα, ύψους 3.20 μέτρων. Τονίζεται πως τα φωτιστικά που θα τοποθετηθούν θα έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον κατάλληλο φωτισμό της πλατείας και των χώρων στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου ενώ θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την αρμονική αισθητικά συνύπαρξή τους με το κτίριο – μνημείο.