Σε πολλές οδούς στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης

Ασυντήρητα τα παραδοσιακά φανάρια

Καμία εργασία συντήρησης για τα παραδοσιακά φανάρια της Ερμούπολης δεν έχει πραγματοποιηθεί καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα η εικόνα τους σε αρκετές οδούς να είναι άκρως απογοητευτική.

Ασυντήρητες βάσεις, φθαρμένες επιφάνειες, σπασμένα κρύσταλλα, αλλά και απουσία των “κεφαλών” σε μερικές οδούς, συνθέτουν τη γενικότερη κατάσταση των παραδοσιακών φαναριών, η κύρια εικόνα των οποίων θα έπρεπε να φροντίζεται ιδιαιτέρως, αφού έρχεται να προσθέσει αισθητικά στο νεοκλασικό φόντο.

Σημεία στο κέντρο που διαπιστώνει κανείς τα παραπάνω, αποτελούν οι οδοί Καλομενοπούλου, Σουρή και Απόλλωνος, καθώς επίσης η πλατεία Βαρδάκα, αλλά και η οδός Σταματίου Πρωίου. Επίσης, σε κάκιστη κατάσταση παραμένουν και τα μικρά φανάρια στην πλατεία Τσιροπινά, όπως και στο κηπάριο μπροστά από τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Παρά τις όποιες ελάχιστες παρεμβάσεις συντήρησης έχουν γίνει στην πλατεία Μιαούλη, χρήσιμο θα ήταν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να μεριμνήσει συνολικά για τον δημοτικό φωτισμό.

Ετικέτες: