Από το Λιμεναρχείο Σύρου κατόπιν Εισαγγελικής εντολής

Έρευνα για τη θαλάσσια ρύπανση στην Ερμούπολη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των καταθέσεων μαρτύρων για το θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι της Ερμούπολης που παρατηρήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, από το Λιμεναρχείο Σύρου, κατόπιν Εισαγγελικής εντολής που υπήρξε προ ημερών.

Τα παραπάνω κλήθηκε τηλεφωνικώς από την “Κοινή Γνώμη” κι επιβεβαίωσε ο Λιμενάρχης Σύρου, Γιάννης Βαμβακούσης, ο οποίος επεσήμανε πως συνεχίζεται η διαδικασία με τους μάρτυρες αναφορικά με τις εικόνες που παρατηρήθηκαν σε αρκετά σημεία του λιμένα, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, αλλά και το πρωί της Τετάρτης.

Μάλιστα, ο ίδιος γνωστοποίησε πως στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Λιμεναρχείο Σύρου για τον προσδιορισμό των αιτιών αυτής της ρύπανσης, από το αρμόδιο Τμήμα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου (Διεύθυνση Υγείας) λήφθηκαν και δείγματα από τη θάλασσα, τα οποία κι έχουν αποσταλεί για εξέταση από την περασμένη Πέμπτη.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μεταξύ των πολιτών που κλήθηκαν να καταθέσουν ήταν και ο επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Σύρου, Παύλος Χρυσαφίδης, μετά και από τις σχετικές αναρτήσεις του, σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το όνομα του οποίου αναφέρεται από την εφημερίδα δεδομένου του θεσμικού του ρόλου.

Πατήστε επάνω στις φωτογραφίες.