Πολύχρωμες εικόνες στον όρμο της Βάρης στο πλαίσιο της Ενετικής και Λαϊκής Νησιώτικης Βραδιάς

Τιμούν και αγαπούν την παράδοση

  • Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2019 - 14:30
  • /   Eνημέρωση: 16 Αυγ. 2019 - 14:00

Εντυπωσίασε επισκέπτες και κατοίκους του νησιού της Σύρου για μία ακόμη χρονιά το παραδοσιακό πανηγύρι της Ενετικής και Λαϊκής Νησιώτικης Βραδιάς στον όρμο της Βάρης, το βράδυ της Τετάρτης, οπότε και τα ξύλινα σκαριά με τα αναμμένα βεγγαλικά τους, φώτισαν τον Αυγουστιάτικο ουρανό.

Και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βάρης “Η Πανάχραντος”, ο Αλιευτικός Όμιλος Βάρης “Η Φάμπρικα”, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, η Δημοτική Κοινότητα Βάρης, ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχύπλοων Σκαφών Σύρου καθώς και η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ένωσαν τις δυνάμεις τους πραγματοποιώντας με επιτυχία ένα από τα πιο όμορφα και ξεχωριστά πανηγύρια της Σύρου, στα οποία επικράτησε το αστείρευτο κέφι, το γλέντι και ο χορός.

Λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ αρκετός κόσμος βρέθηκε στην παραλία της Βάρης προκειμένου να απολαύσει και να υποδεχθεί τα ξύλινα πλεούμενα σκάφη με τους ιδιοκτήτες τους, οι οποίοι κρατώντας τα βεγγαλικά χάρισαν φως... παραμονή του εορτασμού της Παναγίας.

Εντυπωσιακές εικόνες “στόλισαν” για ένα ακόμη Αυγουστιάτικο καλοκαίρι τον μικρό όρμο του χωριού, ενώ στη γιορτή απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, κ. Σαργολόγος ευχαριστώντας όλους εκείνους που συνέδραμαν για τη διεξαγωγή της γιορτής και του πανηγυριού.

Σημειώνεται πως το κέφι κράτησαν ζωντανό ως αργά το βράδυ οι Μπαρμπαρής Γιάννης, Λεβέντης Δημήτρης, Φύτρος Μανώλης, Πατέλης Δημήτρης και Πετέλης Μάριος.

Ετικέτες: