Το κέφι χτύπησε «κόκκινο» στη Βάρη

  • Πέμπτη, 16 Αυγούστου, 2018 - 06:17

Πιστή στο ραντεβού της με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύρου ήταν και φέτος η «οικογένεια» της Βάρης, που πλημμύρισε με χρώματα, μουσική και χαρούμενες φωνές, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές σε όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένα από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά πανηγύρια του καλοκαιριού.

Η Ενετική – Λαϊκή Νησιώτικη βραδιά διοργανώθηκε από τον  Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Πανάχραντος», τον Αλιευτικό Όμιλο Βάρης «Η Φάμπρικα», τον Όμιλο Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου, τη Δημοτική Κοινότητα Βάρης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Για μία χρονιά, τα βλέμματα των επισκεπτών, που είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία της Βάρης και στις γύρω επιχειρήσεις, προσέλκυσαν τα μικρά αλλά και μεγαλύτερα πλεούμενα σκάφη καθώς και οι ξύλινες βάρκες στον όρμο της Βάρης, που με τα αναμμένα βεγγαλικά τους φώτισαν τον έναστρο ουρανό, προσφέροντας ένα μαγικό θέαμα.

Τη βραδιά «έντυσαν» μουσικά ο Αλέξανδρος Μήτσης, η Ελπίδα Γαδ και ο Δομένικος Ροσσολάτος, ενώ το χορό έσυραν το «Άρωμα Παράδοσης» - Τμήμα Βάρης και το Νεανικό Τμήμα του ΚΑΠΗ Βάρης, καθώς και πλήθος κόσμου.