Απαιτείται ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού και στην “καρδιά” της Ερμούπολης

Υποτονικός φωτισμός περιμετρικά της πλατείας Μιαούλη

Ο υποτονικός φωτισμός των δρόμων περιμετρικά της πλατείας Μιαούλη καθώς και στο κέντρο της παραμένει ένα ακόμη πρόβλημα για την “καρδιά” της Ερμούπολης, αφού κατά τις βραδινές ώρες είναι εμφανής η διαφορά συγκριτικά με άλλες οδούς.

Παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις της Κοινότητας της Ερμούπολης κατά τα προηγούμενα χρόνια για τον υποτονικό ηλεκτροφωτισμό κεντρικών σημείων της πόλης, όπως μεταξύ άλλων και της πλατείας Μιαούλη, τα σχετικά αναπάντητα θέματα, παραμένουν ακόμη στο προσκήνιο.

Συγκεκριμένα, η έλλειψη νέων φωτιστικών ή και η μη αντικατάσταση των λαμπτήρων με νέους, διαμορφώνει ένα σκοτεινό τοπίο στο ιστορικό κέντρο που δεν εμπνέει τους πολίτες ούτε για τον καθημερινό περίπατό τους, ενώ δυσχεραίνει τους οδηγούς στις μετακινήσεις τους.

Σε συνέχεια των πρόσφατων αντικαταστάσεων των φωτιστικών τόσο μπροστά από το ΠΑΝΘΕΟΝ και από την αίθουσα Τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάτη, όπως και κατά μήκος των οδών Σταματίου Πρωίου και Νικηφόρου Μανδηλαρά, πρέπει να φροντιστεί η ενίσχυση του φωτισμού περιμετρικά της πλατείας, προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στις μεγάλες εκκρεμότητες μάλιστα πρέπει να συμπεριληφθεί και η πολύμηνη απουσία του κεντρικού φωτιστικού της κλίμακας του Δημαρχιακού Μεγάρου.