Στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Οι εσωτερικοί χώροι ζητούν συντηρήσεις

Εικόνα που “γεννά” αρνητικά σχόλια διαπιστώνεται στους εσωτερικούς χώρους του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, καθώς λείπουν ακόμη και οι ήπιες – πλην όμως απαραίτητες – συντηρήσεις.

Αν και το κτήριο χρησιμοποιείται για πολλές εκδηλώσεις και σε καθημερινή βάση υπάρχουν αρκετοί κάτοικοι και επισκέπτες σε αυτό, ωστόσο, η πλευρά του Δήμου δεν έχει προβεί σε όσα θα έπρεπε, τουλάχιστον για τις εσωτερικές αίθουσες.

Αποτέλεσμα αυτής της “αδράνειας” είναι να υπάρχουν εκτεταμένες φθορές λόγω υγρασίας, να έχουν αποκολληθεί σοβάδες, αλλά και να λείπει ακόμη και τμήμα της κάσας που βρίσκεται περιμετρικά της εισόδου στο Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης.

Επιπλέον, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απουσία συντήρησης και της κεντρικής κολώνας, στον α΄ όροφο, από την οποία ξεφλουδίζει η επίστρωση. Για όλα τα παραπάνω μπορεί να μεριμνήσει ο Δήμος δεδομένης της επισκεψιμότητας στον χώρο, ενώ σταδιακά, η επόμενη Δημοτική Αρχή οφείλει να αναζητήσει έργο για την κάλυψη των συνολικών προβλημάτων του ιστορικού κτηρίου.