Τοποθετήθηκαν εμπόδια για τη στάθμευση, σε όλο το μήκος της οδού Απόλλωνος στην Ερμούπολη

Επανήλθαν τα κολωνάκια, εξαφανίστηκαν τα οχήματα

Γέμισε ασφυκτικά η οδός Απόλλωνος με πλαστικά κολωνάκια από χθες το πρωί, προκειμένου να εμποδίζεται η στάθμευση οχημάτων, σε έναν δρόμο ιδιαίτερα περιορισμένο σε πλάτος, που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση των οδηγών από το ιστορικό κέντρο.

Δεδομένης της σχετικής πινακίδας ΚΟΚ που υπάρχει στην αρχή της οδού, στην οποία δραστηριοποιούνται πολλές καλές - ποιοτικά - ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ερμούπολης, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης πήρε ανάλογα μέτρα ώστε να… εξαφανίσει τα οχήματα.

Ο στόχος όπως όλα δείχνουν μάλλον θα επιτευχθεί, στην περίπτωση που τα κολωνάκια δεν καταπατηθούν από οδηγούς, ωστόσο, το σημαντικό είναι να υπάρξει μέριμνα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στον συγκεκριμένο δρόμο, οι οποίοι κάνουν στάση για λίγα λεπτά ώστε να αφήσουν τις βαλίτσες τους.

Η τοποθέτηση των ειδικών εύκαμπτων εμποδίων είναι ένα μέτρο για την αποσυμφόρηση του μικρού δρόμου, ωστόσο προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να είναι η ουσιαστική διαχείριση του κυκλοφοριακού και η ανάπτυξη θέσεων στάθμευσης, καθώς το καλοκαίρι η πόλη κυριολεκτικά… ασθενεί.

Άξιο απορίας βέβαια είναι γιατί τοποθετήθηκε κολωνάκι στο ύψος της καθόδου της ράμπας ΑΜΕΑ. Σε αυτό το σημείο, ο Δήμος πρέπει να επανέλθει ώστε να μην αναγκάζονται σε ελιγμούς συμπολίτες μας με αναπηρικά αμαξίδια.

 

Ετικέτες: