Επιστολή του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου προς τον Υφ. Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα με αφορμή τη στάση του Ν. Ταβουλάρη σχετικά με "επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένο Όμιλο"

"Θέλουμε συνεργασία για να λυθεί το ταχύτερο δυνατό το θέμα του Νεωρίου"

  • Παρασκευή, 4 Αυγούστου, 2017 - 14:21

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα σχετικά με τη δρομολόγηση επενδυτικής λύσης για το Νεώριο καθώς και με αφορμή τη στάση του προέδρου του Ομίλου Νεώριο ΑΕ, Νίκου Ταβουλάρη αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις για το ναυπηγείο, απέστειλε σήμερα το Εργοστασιακό Σωματείο.

Η επιστολή

Κύριε Υφυπουργέ,

Όπως πιθανόν γνωρίζετε, χθες έκανε ενημέρωση στον τοπικό τύπο ο κ. Ταβουλάρης και μιλάει για ενδιαφέρον της Daewoo, επιχειρώντας με τον πασίγνωστο πλέον τρόπο του να ξαναμπερδέψει τα πράγματα και να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και την πολιτεία.
Ως αρμόδιος Υφυπουργός που ασχολείστε με το θέμα μας, και γνωρίζοντας πως έχετε πάρα πολλά θέματα στο μυαλό σας που πρέπει να επιλύσετε, θα θέλαμε να επιχειρήσετε να επαναφέρετε στην τάξη αυτόν τον κύριο. Διότι είναι πλέον πασίγνωστο, ότι κάθε φορά που προσπαθεί να δοθεί μια λύση, δημιουργεί με παράπλευρες ενέργειες, προσχώματα προς τα βήματα που οδηγούν προς την πρόοδο και την λύση του τεράστιου προβλήματος που ο ίδιος έχει δημιουργήσει σε όλους μας. Τον καλούμε λοιπόν ως υπεύθυνο σωματείο των εργαζομένων του Νεωρίου να τα αφήσει αυτά τα ψέματα, να συνεργαστεί για να λύσουμε το ταχύτερο τα προβλήματά μας και να μην στέλνει εταιρείες με δήθεν ενδιαφερόμενους για να δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα.
Αυτός ο άνθρωπος κύριε Υφυπουργέ, την ιστορία με τους επενδυτές την έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια για να μας παραπλανεί και να παραπλανεί κι εσάς.
Μέχρι χθες, είχε εφεύρει την Κινέζικη εταιρεία κολλοσό της Cosco. Τώρα οι ανάγκες τον οδήγησαν να εφεύρει την Κορεάτικη εταιρεία κολλοσό Daewoo.
Κύριε Υφυπουργέ, αυτός ο άνθρωπος με την διεστραμμένη σκέψη και τα ψέματά του είναι εις θέση να δημιουργήσει στο τέλος κινεζοκορεάτικη σύρραξη και να γελάει όλος ο πλανήτης μαζί μας. Τρομερό πλεονέκτημά του είναι που έχει καταφέρει ακόμα να τον ακούτε. Ακούγοντας όμως αυτόν κύριε Υφυπουργέ, πεινάνε 500 και πλέον οικογένειες.
Επίσης θα θέλαμε να σας πούμε με όλο τον σεβασμό για πράγματα που ακούγονται δημιουργώντας τεράστιες καθυστερήσεις, ότι το χρέος είναι μεγάλο και πρέπει να γίνουν τροπολογίες και κουρέματα. Εμπλέκονται δημόσια ταμεία, ΙΚΑ, τράπεζες τα οποία έχουν ευθύνες σε σχέση με το κούρεμα.
Κύριε Υφυπουργέ, τα τελευταία χρόνια που το χρέος αυξανόταν συνεχώς και συνεχίζεται κι αυξάνεται ακόμα με ιλιγγιώδη ρυθμό, όλοι αυτοί οι οργανισμοί δεν το έβλεπαν που ανέβαινε; Τι έκαναν και γιατί άφηναν τον κύριο Ταβουλάρη ανεξέλεγκτο; Για να ρωτάνε τώρα πώς θα το κουρέψουμε;
Κύριε Υφυπουργέ, μας κοινοποιήθηκε μια πρόταση εξαγοράς του ναυπηγείου μας, που είχε βασικό παραλήπτη εσάς και που είναι όπως φαίνεται ικανή να δώσει τέλος στα προβλήματά μας. Από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποια άλλη πραγματική, δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν την προχωράτε άμεσα; Προχωρήστε την σας παρακαλούμε κι αν κάποιος από τους υποτιθέμενους ενδιαφερόμενους κολοσσούς τελικά υπάρξει, το λογικό είναι ότι θα τρέξει να κάνει κι αυτός την πρότασή του. Εμείς οι εργαζόμενοι κύριε Υφυπουργέ δεν πουλάμε. Εσείς το Κράτος πουλάτε και πρέπει να μας βοηθήσετε! Εμάς δεν μας νοιάζει ποιος θα είναι ο αγοραστής. Εμάς μας ενδιαφέρει απλά να τηρεί τις προϋποθέσεις που επιθυμούμε. Δηλαδή να κρατήσει το ναυπηγείο, ναυπηγείο επισκευαστικό πλοίων, να το εκσυγχρονίσει, να μας εξοφλήσει τα δεδουλευμένα μας και να μας διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας. Θα θέλαμε λοιπόν όλοι οι εργαζόμενοι με μια φωνή, όσο δυνατά μπορεί να βγει απ’ το άδειο μας στομάχι, να σας παρακαλέσουμε να δώσετε λύση το συντομότερο και να λυτρώσετε εμάς και τα παιδιά μας απ’ το μαρτύριο που έχουμε υποστεί! Σε αντίθετη περίπτωση που δεν θέλουμε να την σκεφτόμαστε, θα χρησιμοποιήσουμε το έσχατο όπλο που έχει ο κάθε άνθρωπος, να κλειστούμε μέσα στο Νεώριο δίπλα απ’ το λιμάνι της πόλης και να κάνουμε απεργία πείνας! Ούτως ή άλλως να φάμε δεν έχουμε! Κι αν ούτε κι αυτό συγκινήσει εσάς και όλους τους αρμοδίους, στείλτε τότε σας παρακαλούμε τους τουρίστες για να μας βλέπουν για αξιοθέατο, αν αυτό τιμάει εσάς και την πατρίδα μας το 2017.

Με σεβασμό προς το πρόσωπό σας,

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

          ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΤΖΑΝΤΩΝΗΣ                    ΜΑΡΚΟΣ ΡΗΓΟΥΤΣΟΣ