Γεγονός η σύνδεση των Κυκλάδων με Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Υλοποιήθηκε το πάγιο αίτημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τα νησιά, με την πανηγυρική παρουσίαση των δρομολογίων του Aqua Blue της εταιρείας Seajet, επανενώνοντας, μετά από 10 χρόνια, τα δύο άκρα της χώρας.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εντός του πλοίου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση έναρξης των δρομολογίων, με παρόντα υψηλόβαθμα στελέχη της Seajet και εκπροσώπων των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.

Τόσο εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, όσο και εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, εκφράστηκε η αναγκαιότητα αυτής της σύνδεσης, η οποία λειτουργεί ενισχυτικά όχι μόνο σε ότι αφορά στον τουρισμό αλλά και το εμπόριο, με δηλώσεις αμφοτέρων για υποστήριξη της γραμμής.

Από την πλευρά της εταιρείας, δια στόματος του Διευθυντή της Seajet, Νίκου Καβαλιέρου, δηλώθηκε η διατήρηση του χαμηλού κόστους των εισιτηρίων, παρά τα υψηλά λειτουργικά έξοδα, τα οποία δεν καλύπτονται από την επιδότηση του δρομολογίου.

Το οχηματαγωγό Aqua Blue, χωρητικότητας 1.000 ατόμων και 300 οχημάτων, κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 17:00 θα ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη το δρομολόγιο προς Σκιάθο, Άνδρο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, με επιστροφή κάθε Τετάρτη και Σάββατο με αναχώρηση στις 21:30 από Ηράκλειο.

Η εκτέλεση των δύο αυτών δρομολογίων προβλέπεται στη σχετική σύμβαση ανάθεσης, από το Υπουργείο Ναυτιλίας, της γραμμής δημοσίου συμφέροντος, έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2018, με το κόστος της επιδότησης να ανέρχεται σε 49.430 ευρώ ανά πλήρες δρομολόγιο, από Θεσσαλονίκη έως Σύρο, ενώ από Σύρο έως Ηράκλειο πρόκειται για ελεύθερη δρομολογιακή γραμμή.

Ετικέτες: