Τρία νέα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ

  • Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:25

Τρία νέα προγράμματα με στόχο τη δημιουργία και τη διατήρηση 25.500 θέσεων εργασίας, θα υλοποιήσει μέσα στον Οκτώβριο,  ο ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα θα αφορούν πρώην αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι έχουν διακόψει την επιχειρηματική δραστηριότητα τους. Άνεργους πτυχιούχους ηλικία 22 – 29 ετών με στόχο την πρόσληψη τους στο δημόσιο, καθώς και την επιδότηση επιχειρήσεων για να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα:

  • Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας

Σκοπός του προγράμματος είναι η επανένταξη στην αγορά εργασίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, που είχαν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και στους οποίους δίνεται δεύτερη ευκαιρία να δημιουργήσουν επιχειρήσεις και να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά.

- Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 51 του ν. 1892/1990 (Α΄ 101) και οι οποίοι δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής ή τεχνολογικής εκπαίδευσης, ηλικίας 22 έως 29 ετών.

 

Ετικέτες: