Με στοιχεία η εικόνα των αφίξεων στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων κατά τις πρώτες ημέρες του τρέχοντος καλοκαιρινού μήνα

Το κύμα επισκεψιμότητας του Αυγούστου και στη Σύρο

Έκτακτη δρομολόγηση και φροντίδα για την απρόσκοπτη μεταφορά των φορτηγών

Μερίδιο του μεγάλου κύματος αναχώρησης του Αυγούστου από την Αθήνα παίρνει και η Σύρος, με το λιμάνι της κατά τον τρέχοντα μήνα να καταγράφει υψηλό αριθμό αφίξεων και τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια να επιτυγχάνουν πληρότητα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Αν και ο απολογισμός της θερινής σεζόν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του καλοκαιριού, ωστόσο, άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως η πρωτεύουσα των Κυκλάδων παρουσιάζει σταθερά υψηλή επισκεψιμότητα κατά τον μήνα Αύγουστο.

Τα νούμερα που δίνει επισήμως το Λιμεναρχείο Σύρου επιβεβαιώνουν το γεγονός της αυξημένης επισκεψιμότητας, κάτι που διαπιστώνουν οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες του νησιού την τρέχουσα περίοδο.

Ειδικότερα, το τελευταίο τριήμερο καταγράφηκε μεγάλος αριθμός αφίξεων από το λιμάνι του Πειραιά για τη Σύρο, με τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια, με τον πράκτορα κ. Νίκο Βασιλικό, να δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη” πως, η συγκεκριμένη εικόνα θα απαντηθεί τα αντίστοιχα τριήμερα όλου του Αυγούστου, που άλλωστε αποτελεί και τον μήνα των αδειούχων.

Εκτός της επισκεψιμότητας όμως, ο ίδιος σχολίασε το γεγονός πως φέτος έχει υπάρξει έκτακτη δρομολόγηση για την εξυπηρέτηση των φορτηγών, ώστε η τροφοδοσία να μη συναντήσει προβλήματα, αλλά ούτε και αναμονή.

Αναλυτικά τα πλοία για το πρώτο τριήμερο Παρασκευής – Κυριακής του Αυγούστου

Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, η “Κοινή Γνώμη” καταγράφει τα εκτελεσμένα δρομολόγια του πρώτου τριημέρου Παρασκευής – Κυριακής του Αυγούστου, όπως τα ανέφερε ο κ. Βασιλικός, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Ειδικότερα, την Παρασκευή το πρωί ξεκίνησε από Πειραιά στις 07.00 το World Champion Jet, το οποίο φθάνει στη Σύρο στις 09.00 το πρωί. Μετά ακολούθησε στις 07.15 το NISSOS MYKONOS, το οποίο έδεσε στο λιμάνι της Ερμούπολης στις έντεκα παρά τέταρτο, ενώ συνέχισε το Blue Star Paros στις 07.30, με άφιξη στη Σύρο στις 11.15 – 11.30.

Σχετικά με την εκτέλεση των απογευματινών δρομολογίων της Παρασκευής, ο κ. Βασιλικός πρόσθεσε πως από το λιμάνι του Πειραιά ξεκίνησε στις 18.00 το Blue Star 2, το οποίο έφθασε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων 21.30 – 22.00, όπως και το Blue Star Paros που αναχώρησε στις 21.30 από το λιμάνι του Πειραιά και κατέπλευσε στην Ερμούπολη, περίπου στη 01.15.

Όσον αφορά το Σάββατο για τη Σύρο υπάρχουν παρομοίως οι τρεις πρωινές δρομολογήσεις, με μοναδική αλλαγή για το πλοίο Blue Star Paros, το οποίο καθώς κάνει περιφερειακό δρομολόγιο την Παρασκευή, ξεκινά στις 09.00 το πρωί για Σύρο (σσ. το Σάββαρο) και φθάνει στο λιμάνι περίπου 12.45.

Τέλος, για χθες, Κυριακή, πραγματοποιήθηκαν τα τρία πρωινά δρομολόγια όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες, ενώ επιπλέον, στις 17.30 αναχώρησε το Blue Star Patmos από Πειραιά για Σύρο.

Ερωτηθείς ο κ. Βασιλικός αν αυτή την εικόνα θα συναντήσει η Σύρος όλο το Αύγουστο, απάντησε καταφατικά. “Αυτή ναι. Θα είναι παρόμοια εικόνα για όλες τις αντίστοιχες ημέρες του Αυγούστου” τόνισε, ενώ σχετικά με τις καθημερινές, πρόσθεσε πως, “Μιλάμε για πληρότητες σχεδόν στα δρομολόγια, όμως, όχι σε όλα”. Σταθερή ζήτηση πάντως, τόνισε πως έχει το μεσημεριανό πλοίο με αναχώρηση στις 16.00 από Σύρο για Πειραιά, για το οποίο συμπλήρωσε πως, “φεύγει πάντα γεμάτο”.

Περί ενδεχόμενων αλλαγών

Κληθείς να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με ενδεχόμενες αλλαγές σε ώρες δρομολογίων ορισμένων πλοίων, ο Νίκος Βασιλικός υπήρξε σαφής.

“Από τη Δευτέρα (σσ. σήμερα) θα έχουμε κάποιες αλλαγές στα δρομολόγια μετά από τη ζημιά του Blue Star Naxos, το οποίο αν και δεν περνάει από τη Σύρο, ωστόσο, συμπαρασύρει αλλαγές σε όλα τα δρομολόγια. Θα υπάρχουν αλλαγές στα ωράρια των δρομολογίων γιατί η εταιρεία θα κάνει κάποια έκτακτα για να καλύψει το “κενό”” ανέφερε συγκεκριμένα, εξηγώντας όμως πως η ακτοπλοϊκή θα φροντίσει για τη μικρότερη δυνατή “ταλαιπωρία”.

Άλλωστε, σχετικά με αυτές τις αλλαγές, υπενθύμισε πως, “Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από τα πρακτορεία με μηνύματα, αφού στην έκδοση του εισιτηρίου ζητείται πλέον και τηλέφωνο επικοινωνίας. Ενημερώνονται όλοι, ακόμη και οι αλλοδαποί επιβάτες που έχουν δώσει ξένο αριθμό τηλεφώνου”, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως όποιος επιθυμεί μπορεί να λαμβάνει τηλεφωνικώς και σχετική πληροφόρηση.

Προσθήκες για εξυπηρέτηση φορτηγών

Ζήτημα το οποίο είχε απασχολήσει στο παρελθόν με φόντο τις ανάγκες του νησιού της Σύρου, κατά την καλοκαιρινή περίοδο είναι και η εξυπηρέτηση της τροφοδοσίας.

“Γίνονται κάποια έκτακτα δρομολόγια” απάντησε ο κ. Βασιλικός, στην ερώτηση για επιπλέον δρομολογήσεις, υπογραμμίζοντας πως, το νησί δεν έχει συναντήσει φέτος κανένα πρόβλημα.

“Έχει δρομολογηθεί το Blue Carrier 1, το οποίο κατεβαίνει στο λιμάνι της Σύρου κάθε Τετάρτη και γυρίζει μετά. Αυτό είναι για τα φορτηγά και για την εξυπηρέτηση της τροφοδοσίας. Είναι σημαντικό γεγονός” δήλωσε ο ίδιος, εξηγώντας πως “Τα φορτηγά δεν έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα μέχρι στιγμής”, αφού “ακόμη κι αν δεν φύγουν όλα με το μεσημεριανό των 16.00, φεύγουν με το δρομολόγιο των 20.00”.

“Δεν μας έχει μείνει πίσω φορτηγό” σχολίασε εν συνεχεία, υπογραμμίζοντας πως, πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί ούτε για τη μετακίνηση φορτηγών από Πειραιά για Σύρο. “Και το αντίστοιχο για το λιμάνι του Πειραιά. Από εκεί προς Σύρο έχουν μετακινηθεί κανονικά” ανέφερε κατηγορηματικά, απαντώντας καταφατικά και στο αν το Blue Carrier 1 θα εξυπηρετήσει τη Σύρο, τουλάχιστον μέχρι και το τέλος Αυγούστου.

“Αυτό το δρομολόγιο θα συνεχιστεί όλο τον Αύγουστο και μάλλον και τον Σεπτέμβρη. Αναλόγως των αναγκών μας” δήλωσε.

Τέλος, σχετικά με άλλες προσθήκες δρομολογίων πλοίων, σχολίασε πως, για τη Σύρο “έχει την Παρασκευή το βράδυ έκτακτο δρομολόγιο από το Blue Star Paros, αφού γυρίζει Πειραιά και κατεβαίνει ξανά με αναχώρηση στις 21.30. Μέχρι στιγμής αυτά τα δρομολόγια είναι γεμάτα, όχι από κόσμο, αλλά κυρίως τα γκαράζ τους” εξήγησε ο κ. Βασιλικός.

Τα νούμερα των αφίξεων

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Λιμεναρχείο Σύρου, συνολικά για το προηγούμενο τριήμερο τα πλοία που αναχώρησαν από τον Πειραιά και “έπιασαν” το λιμάνι της Σύρου, μετέφεραν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων 6.063 επιβάτες (με τη χθεσινή βραδινή άφιξη του Blue Star Patmos), 923 οχήματα, 39 φορτηγά και 179 δίκυκλα.

Προς ενημέρωση των αναγνωστών, αξίζει για το αντίστοιχο τριήμερο να αναφερθούν και οι αφίξεις προερχόμενες από τα νησιά. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή από άλλα νησιά έφθασαν 2.200 επιβάτες, 185 οχήματα, 9 φορτηγά και 103 δίκυκλα.

Ετικέτες: