«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

Ηχηρή διεκδίκηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας

  • Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020 - 07:16

Από Βορρά και Νότο της Κέρκυρας ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με αυτοκίνητα και δίκυκλα τη μηχανοκίνητη πορεία τους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό - τουρισμό διεκδικούν:

-Επαναπροσληψη των εποχικών

-Πλήρη μισθολογικη και ασφαλιστική κάλυψη

-Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας. Κατάργηση της Π. Ν. Π

-Υποχρεωτική εφαρμογή των Κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας

-Να σταματήσουν άμεσα όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης, κινητής και σταθερής τηλεφωνίας

-Κατάργηση του πλαφόν των 400 ημερών. Επίδομα 600€ για όσο διαρκεί διαρκεί η ανεργια, χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις

-Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των τουριστών.

«Εισβολή» των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας

Μετά τη μηχανοκίνητη πορεία τους, τα σωματεία εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό της Κέρκυρας συνέχισαν πεζή στους δρόμους της πόλης. Περνώντας από το Λιστόν, έφθασαν στο Παλαιό Φρούριο και συγκεντρώθηκαν εκεί, μετά την είσοδο.

Όπως είπε ο πρόεδρος του Συνδικάτου Σταμάτης Πελάης, «σε αυτό το πολύ όμορφο παραθαλάσσιο μαγαζί, σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο, θα συναντήθουν η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η Δήμαρχος, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και οι κύριοι που ελέγχουν τον τουρισμό στην Κέρκυρα για να συζητήσουν χωρίς τους εργαζομένους, τι θα γίνει με τον τουρισμό. Για αυτό είμαστε εδώ, για να περάσουν από μπροστά μας, μπροστά από την καμαριέρα, από τη λαντζιέρα, από το μάγειρα, το σερβιτόρο που εξυπηρετούν τους πελάτες».