«ΠΡΩΤΗ ΗΛΕΙΑΣ»

Σκοτώνουν την οικονομία της Ηλείας

  • Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 06:23

Μιχάλης Δημητρόπουλος

Τη χαριστική βολή φαίνεται πως ρίχνουν η κυβέρνηση, οι τράπεζες και ο κρατικός μηχανισμός, στην οικονομία της Ηλείας. Σύμφωνα με καταγγελίες αρκετών επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών προς την «ΠΡΩΤΗ» τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα κρούσματα βεβαίωσης οφειλών από πυρόπληκτα δάνεια στην Εφορία, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία προειδοποίηση από πλευράς Τραπεζών!

Πρόκειται για ποσά κάτω των 40.000 ευρώ, τα οποία βεβαιώνονται ως οφειλή στην Εφορία, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις σε αυτές τις τραγικές οικονομικές συνθήκες να μην μπορούν ούτε να αντεπεξέλθουν, αλλά και φυσικά ούτε να μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχουν σε όποιες ελαφρύνσεις και δανειακές συνδρομές προβλέπουν τα μέτρα για την πανδημία. Όλα αυτά ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες, μετά την έναρξη της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για τον νέο πτωχευτικό κώδικα, κυβερνητικοί δήλωναν πως… έρχεται λύση στο θέμα των πυρόπληκτων δανείων της Ηλείας με… πολλές δόσεις.  Πρόκειται για καραμπινάτη κοροϊδία! Η αλήθεια είναι ότι σκοτώνουν την οικονομία της Ηλείας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία από τη Βόρεια Ηλεία, στον οποίον βεβαιώθηκε οφειλή ύψους 11.887 ευρώ στην Εφορία στις 27 Ιουλίου, χωρίς καμία ειδοποίηση από την Τράπεζα, ούτε από την Εφορία. Πρόκειται για δάνειο 12 ετών, το οποίο εξυπηρετούταν μέχρι και πριν 2 έτη, ενώ όπως ανέφερε ο ίδιος στην «ΠΡΩΤΗ» τo Τραπεζικό ίδρυμα δεν του απέστειλε ποτέ τα αναλυτικά στοιχεία χρέωσης και δόσεων που είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη.

Σε άλλη περίπτωση επιχειρηματία βεβαιώθηκε πριν μία εβδομάδα οφειλή γύρω στις 40.000 ευρώ, χωρίς καμία ειδοποίηση, την οποία ανακάλυψε όταν ζήτησε από την Εφορία φορολογική ενημερότητα!

Τα στοιχεία όλων των καταγγελιών βρίσκονται στη διάθεση της «ΠΡΩΤΗΣ».

Δ. Χαμεζόπουλος: «Με εκπλήσσει το γεγονός»

«Οι Τράπεζες βεβαιώνουν τις οφειλές εις βάρος του Δημοσίου και τις στέλνουν στο Δημόσιο Ταμείο. Και γίνεται αιφνιδίως, χωρίς ενημέρωση. Από πέρυσι είχε ξεκινήσει να γίνεται το ίδιο, με έναν αργό ρυθμό και ίσως τώρα να εντάθηκε. Προσωπικά εκτιμώ πως ίσως το κράτος να προχωρά σε αυτή την κίνηση για να μπορεί να ρυθμίσει σε δόσεις τις οφειλές, ενώ οι Τράπεζες δεν το δέχονταν. Ωστόσο, με εκπλήσσει το γεγονός ότι έγιναν τώρα οι βεβαιώσεις, ενώ βρισκόμαστε σε ζυμώσεις προκειμένου να ανακοινωθούν ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη. Επίσης, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως, από πέρυσι, κυνηγούν τα μικρά ποσά οφειλών και όχι τις 100, 200, 500 χιλιάδες. Κυνηγούν τα 10, τα 20, τα 40 χιλιάρικα», τόνισε για το θέμα στην «ΠΡΩΤΗ» ο  Πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ κ. Διονύσης Χαμεζόπουλος.

Ετικέτες: