Ξεκίνησαν οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας του Ν. Λυκιαρδόπουλου που συνδέει τα νησιά του νομού μεταξύ τους, καθώς επίσης με τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη

Η CYCLADIC IFLY “απογειώνει” τις Κυκλάδες

Χθες το μεσημέρι οι δύο πρώτες πτήσεις στο αεροδρόμιο της Σύρου

Νέες δυνατότητες στις ενδονησιωτικές μετακινήσεις προσφέρει η εταιρεία CYCLADIC IFLY του Νίκου Λυκιαρδόπουλου, η οποία “προσγειώθηκε” στις Κυκλάδες, προκειμένου να “απογειώνει” καθημερινά τις ευκαιρίες και την ποιότητα της σύνδεσης των νησιών.

Οι πρώτες πτήσεις καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο της Σύρου, χθες το μεσημέρι, με τις οποίες ταξίδεψε τόσο ο ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας, όσο όμως και ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου από Ρόδο, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η αεροπορική εταιρεία του κ. Λυκιαρδόπουλου θα συνδέει τα Κυκλαδονήσια μεταξύ τους, αλλά και με νησιά της Δωδεκανήσου, όπως επίσης θα γίνονται κάποιες πτήσεις και προς Κρήτη.

Τα δύο μικρά αλλά υπερπολυτελή Cessna Grand Caravan EX προσγειώθηκαν χθες λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι στη Σύρο, με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, της Περιφέρειας και του Δήμου, όπως και της Αστυνομίας, του Λιμενικού αλλά και του Επιμελητηρίου, όπως και των δύο Εκκλησιών, να καλωσορίζουν τον κ. Λυκιαρδόπουλο, τους συνεργάτες του από την IFLY και να συγχαίρουν τον ίδιο για την επενδυτική πρωτοβουλία του.

Πρέπει να σημειωθεί πως εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια μέχρι και τον Δεκέμβριο και σύμφωνα με όσα δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Λυκιαρδόπουλος, φιλοδοξία και στόχος της εταιρείας είναι να συνδέει τα νησιά και τη χειμερινή περίοδο.

Ενδεικτικά, τονίζεται πως η πτήση από Ρόδο για Σύρο διήρκησε μία ώρα και το αντίτιμο του εισιτηρίου είναι 150 ευρώ ενώ η εταιρεία θα συνδέει όλα τα νησιά με αεροδρόμια όπως για παράδειγμα τη Σύρο με την Πάρο, τη Μύκονο με τη Σαντορίνη, την Πάρο με τη Σαντορίνη, τη Σαντορίνη με τη Ρόδο.

Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν τις πτήσεις και να κάνουν κρατήσεις, ώστε να εξυπηρετηθούν στις μετακινήσεις τους από νησί σε νησί.

Αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα στους άντρες πιλότους, εργάζονται και γυναίκες όπως μία εξ αυτών “πέταξε” χθες με τη μία πτήση της CYCLADIC IFLY.

Επενδυτική προσπάθεια που απαντά σε ανάγκες των νησιών

Θερμό καλωσόρισμα επεφύλαξε ο Περιφερειάρχης στον κ. Λυκιαρδόπουλο, εκφράζοντας την χαρά του για την επενδυτική πρωτοβουλία της CYCLADIC, καθώς χαρίζει νέες δυνατότητες στις μετακινήσεις μεταξύ των νησιών.

“Καλωσορίζουμε στα νησιά μας τις αεροπορικές συνδέσεις της CYCLADIC IFLY. Τόσο οι κάτοικοι, όσο και το τουριστικό μας προϊόν αυτό καθεαυτό από σήμερα έχουν έναν νέο “δρόμο” που συνδέει τα νησιά μεταξύ τους και αυτός είναι οι αερογραμμές οι οποίες εγκαινιάστηκαν τώρα με την πτήση από Ρόδο για Σύρο. Ήταν εξαιρετική χαρά για εμένα να πετάξω με αυτήν την πτήση και να έρθω εδώ με έναν υπέροχο τρόπο” ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Χατζημάρκος, προσθέτοντας πως από την πλευρά της Περιφέρειας, “Καλωσορίζουμε τη CYCLADIC, όπως καλωσορίζουμε κάθε επενδυτική προσπάθεια η οποία έρχεται και απαντάει σε πραγματικές ανάγκες των νησιών και πατάει πάνω στη δυναμική τους, πάνω στην προοπτική τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον ιδρυτή της CYCLADIC τον κ. Λυκιαρδόπουλο και τους συνεργάτες του της IFLY που σήμερα υλοποιούν ένα επιχειρηματικό σχέδιο που για εμάς ήταν ένα από τα όνειρά μας για πάρα πολλά χρόνια”.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, ο Περιφερειάρχης εξήγησε πως η Περιφέρεια στηρίζει την εν λόγω πρωτοβουλία που έρχεται να ενισχύσει τα νησιά σε κάθε επίπεδο.

“Είμαστε σήμερα εμείς εδώ για να πούμε ότι αγκαλιάζουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες οι οποίες δίνουν προστιθέμενη αξία στα νησιά μας. Και εισπράττουμε αυτή την εμπιστοσύνη προφανώς πρωταρχικά στην ελληνική οικονομία από το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, αλλά εμείς την εισπράττουμε και στο όνομα των νησιών και είμαστε εδώ για να διαμορφώσουμε αυτό που είναι το ζητούμενο εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή μία καλή συνεργασία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα προκειμένου να έχουμε λύσεις που τις έχει ανάγκη η οικονομία, η κοινωνία, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες”. Ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε τον κ. Λυκιαρδόπουλο, όπως παρομοίως έπραξε και ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης.

“Είναι υπέροχο κάθε μέρα σε αυτό το νησιωτικό σύμπλεγμα του κόσμου να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Και είναι καλύτερη γιατί υπάρχουν άνθρωποι όπως ο κ. Λυκιαρδόπουλος που πιστεύουν στην πατρίδα, ενισχύσουν τον χώρο του Αιγαίου διότι αυτό έχει και μία εθνική αποστολή. Τα νησιά μας πρέπει να νιώθουν ότι μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και με το κέντρο και από την πλευρά μας νομίζω πως οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες γιατί είναι προς όφελος όλων” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Σε ανάλογο μήκος κύματος τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, διατυπώνοντας την ικανοποίηση όλης της συριανής κοινωνίας για την παρουσία της CYCLADIC. “Πιστεύω ότι σήμερα πραγματικά είναι μία σπουδαία ημέρα για εμάς. Βλέπουμε μία νέα εταιρεία να μπαίνει στις αερογραμμές μας. Αλλά δεν είναι μία οποιαδήποτε εταιρεία, μιλάμε για μία εταιρεία που θα συνδέει τα νησιά των Κυκλάδων και τα νησιά της Περιφέρειάς μας και μέχρι τα Δωδεκάνησα και τη Ρόδο, αλλά και την Κρήτη. Η ενδοεπικοινωνία των νησιών μας είναι ένα αίτημα χρόνων και το μυαλό μας δεν έφτανε ως εκεί. Η CYCLADIC IFLY έρχεται να δώσει μία λύση που πιστεύω ότι θα εξυπηρετήσει φοβερά σε όλους τους τομείς, στις μετακινήσεις μεταξύ και των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου”.

Χειμερινές συνδέσεις

Από την πλευρά του, ο κ. Λυκιαρδόπουλος τόνισε πως πρόθεση της εταιρείας είναι να πραγματοποιεί πτήσεις στα νησιά και τη χειμερινή περίοδο.

“Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους που ήρθατε να μας καλωσορίσετε. Και ευχαριστώ πολύ και την Περιφέρεια για τη βοήθειά της και την IFLY για να ολοκληρώσουμε αυτό το σχέδιο. Ελπίζουμε ότι θα αλλάξουμε τη ζωή στα νησιά, κυρίως διατηρώντας τις πτήσεις και τον χειμώνα” ανέφερε ο ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας, ενώ εκ μέρους της IFLY, τονίστηκε η αναγκαιότητα στήριξης των πτήσεων από τις τοπικές κοινωνίες.

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: