Επιχειρηματικότητα

Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ για τη βραχυχρόνια μίσθωση

Προκειμένου για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Το εισόδημα που αποκτάται από φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές...

Η νέα καμπάνια της Marketing Greece μας προσκαλεί να αναδείξουμε τη δική μας Ελλάδα

H νέα καμπάνια της Marketing Greece #ShareYourGreece βρίσκεται από την Κυριακή 14 Ιουλίου στον αέρα και προσκαλεί το ελληνικό κοινό να αναδείξει τη δική του Ελλάδα!

Μέσα από...

“Τεράστια συνεισφορά στην ατμοσφαιρική ρύπανση”

Τα λιμάνια που φιλοξενούν μεγάλο όγκο κρουαζιεροπλοίων κάθε χρόνο “πνίγει” η ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία φτάνει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και είναι επικίνδυνη για την υγεία, ενώ επιβαρυντική για το περιβάλλον.

Συνέχεια στα δημοσιεύματα του περασμένου έτους, που έφεραν στο προσκήνιο το...

Τουριστική συνεργασίας της εταιρείας MTC GROUP

Τη συνεργασία με τον ισραηλινό ταξιδιωτικό οργανισμό  Aviation Links, μια εισηγμένη εταιρία στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, μέσω της Brilliant Travel ανήγγειλε η MTC GROUP.

Στόχος είναι η προώθηση των προορισμών με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρία Συμβούλων στην ταξιδιωτική αγορά του...

Ανακοίνωση για την εγγραφή στο ΕΜΠΑ-ΗΜΑ

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ενημερώνει τα μέλη του ότι στο portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στον σύνδεσμο bit.ly/2S3XM3g έχει αναρτηθεί το ειδικό ενημερωτικό έντυπο που δημιούργησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων σε συνεργασία με το ΣΕΔ «Re-...

Να μετουσιωθούν οι εξαγγελίες σε πράξεις

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας συγχαίρει τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της νέας Κυβέρνησης που αναλαμβάνουν το έργο να μετουσιώσουν τις εξαγγελίες σε πράξεις, όπως αναφέρει δημόσια ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμένα, στο περιεχόμενό της σημειώνουν αναλυτικά τα παρακάτω...

Δωρεά της ONEX Syros Shipyards στο Λιμεναρχείο Σύρου

Τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες του για τη σταθερή συμβολή των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου στο έργο του Λιμενικού Σώματος απέστειλε διά μέσω επιστολής του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο της ONEX SYROS SHIPYARDS, κ. Πάνο Ξενοκώστα, ο Λιμενάρχης Σύρου Πλωτάρχης Λ.Σ. Ιωάννης...

Εκκίνηση με “μικρές” εκπτώσεις

Με συγκρατημένες προσδοκίες για την κίνηση στην τοπική αγορά ξεκίνησαν χτες, Δευτέρα, 8 Ιουλίου, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 31 Αυγούστου.

Από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, επισημαίνεται, πως το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησε υποτονικά,...

Επιστολή διαμαρτυρίας των επιχειρηματιών της Ανάφης για την διασύνδεση του νησιού

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν οι επιχειρηματίες της Ανάφης προς την εταιρεία Sea Jets, σχετικά με τα προβλήματα της διασύνδεσης του νησιού, στην αρχή μάλιστα της υψηλής τουριστικής περιόδου.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή.

Αξιότιμοι κύριοι,

Είναι η δεύτερη επιστολή που σας...

Υποχρεωτική για όλα τα Τουριστικά καταλύματα η ανάρτηση τιμοκαταλόγου

Ισχύει για όλα τα Τουριστικά καταλύματα η «Υποχρέωση ανάρτησης τιμοκαταλόγου» (ΦΕΚ Β΄ 2983/30-08-2017, Άρθρο 67, παρ.1), σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Θεσμικών Ρυθμίσεων Εμπορίου, του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Προωθούνται η επίσημη...

Παραλαβή νέου πλοίου από την Attica Group

Η Attica Α.Ε. Συμμετοχών (Attica Group) ανακοινώνει την παραλαβή του φορτηγού – οχηματαγωγού (Φ/ΓΟ/Γ) πλοίου Anglia Seaways από την εταιρεία DFDS, έναντι τιμήματος Ευρώ 12.050.000 τοις μετρητοίς.

Το πλοίο έχει ολικό μήκος 142,5 μέτρα, υπηρεσιακή ταχύτητα 17,5 κόμβων, είναι έτους...

Συμμετοχή του Ομίλου ONEX Technologies στο πρόγραμμα «ΡΑΝΤΑΡ»

Ο Όμιλος ONEX Technologies  συμμετέχει μέσω της θυγατρικής ερευνητικής εταιρίας νανοτεχνολογίας   Global Nanotechnologies “GLONATECH”  S.A. στα πλαίσια της δράσης “Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ” στο πρόγραμμα «ΡΑΝΤΑΡ» για την ανάπτυξη παραμετροποιήσιμων «έξυπνων» μικροκυματικών πομποδεκτών νέας...

Υποστηρικτής του προγράμματος διαχείρισης προορισμού στη Σαντορίνη

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης προορισμού στη Σαντορίνη, σας αποστέλλουμε, για την ενημέρωσή σας, το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Τράπεζα με...

Μέχρι 31/12/19 η προθεσμία για δήλωση του διακριτικού τίτλου σε ενοικιαζόμενα δωμάτια

Έγινε δεκτό το αίτημα παράτασης της προθεσμίας λήξης για δήλωση του διακριτικού τίτλου των επιχειρήσεων ενοικιαζομένων δωματίων, μέχρι 31/12/19.

Το αίτημα είχε υποβληθεί 27/5/19 (αρ.πρωτ.824) από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ» αλλά και από την αντιπροσωπεία των...

“Η πρότασή μας ξεπερνά τις πραγματικές δυνατότητές μας”

Απάντηση προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία λόγω της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, για την υπογραφή των νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, προκήρυξε πανελλαδική απεργία, δίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).

Ο ΣΕΕΝ, δεδομένου, ότι στη σχετική...

Ο ΣΕΕΝ σχετικά με την απόφαση για προειδοποιητική απεργία της ΠΝΟ

Μετά από διαπραγματεύσεις 40 ημερών για την υπογραφή της ΣΣΕ 2019, ο Σύνδεσμός μας πρότεινε στην ΠΝΟ ποσοστό αύξησης των αποδοχών των ναυτικών 2% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2019. Επίσης συμφωνήσαμε για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Στο διάστημα των 40 ημερών πραγματοποιήθηκαν 4...

Ενημέρωση για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων στην Ερμούπολη

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου ενόψει της θερινής περιόδου,  θα ήθελε να ενημερώσει και να υπενθυμίσει στο κοινό και στους επαγγελματίες τα εξής:

Ο ανεφοδιασμός των καταστημάτων παντός είδους στην Ερμούπολη της Σύρου και συγκεκριμένα από το ύψος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έως και το...

Επιστολή της ΕΣΕΕ προς τα κόμματα με τις θέσεις της για την αγορά και την οικονομία

Επιστολή προς τα κόμματα που διεκδικούν την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στις προσεχείς εκλογές απέστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με την οποία τα ενημερώνει για το ολοκληρωμένο πλαίσιο θέσεων και προτάσεών της αναφορικά με τα μείζονα ζητήματα της αγοράς και της...

1ο Επαγγελματικό ταξίδι εξοικείωσης για νέους προορισμούς κρουαζιέρας στην Πάρο

Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου επισκέφτηκε το νησί αντιπροσωπία υψηλόβαθμων στελεχών των παρακάτω εταιρειών πολυτελούς κρουαζιέρας: Seabourn Cruises, Azamara Club Cruises & Silversea Cruises, Ponant Cruises και Scenic Cruises, όπου είχαν την...

Η ONEX και στα ναυπηγεία της Ελευσίνας

Υπεγράφη το ιδιωτικό συμφωνητικό από την ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε.Σ., με την ONEX, μέσω του οποίου αποκτά μέρος του ενεργητικού και παθητικού των ναυπηγείων της Ελευσίνας, στο πλαίσιο της διαδικασίας εξυγίανσης τους.

Από την πλευρά της ONEX υπέγραψε ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, ενώ εκ μέρους της κυβέρνησης...

Σελίδες