Επιχειρηματικότητα

Νέο σήμα επισκέψιμου οινοποιείου από το Υπουργείου Τουρισμού

Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, ορίστηκαν εκ νέου οι τεχνικές και οι ειδικές προδιαγραφές λειτουργίας των οινοτουριστικών επιχειρήσεων και θεσπίζεται νέο Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου (ΣΕΟ), η...

25 χρόνια Νεώριο

Ένας κύκλος 25ετής υπό την ιδιοκτησία Ταβουλάρη κλείνει για το ναυπηγείο του Νεωρίου, το οποίο μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία μεταβίβασης του στην ONEX του Πάνου Ξενοκώστα.

Μία πορεία κατά την οποία η ναυπηγική μονάδα της Σύρου κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες, γνώρισε όμως και την πτώση...

Νέα διοίκηση του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου

Με σαρωτική εκλογή στο Εργοστασιακό Σωματείο του Νεωρίου η μέχρι πρότινος προσωρινή διοίκηση, κατοχυρώνει πλέον τον συνδικαλιστικό της ρόλο, με τον Αντώνη Χατζαντώνη πρόεδρο και το Μάρκο Ρηγούτσο γραμματέα, να συνεχίζουν, από θέση ισχύος, τη δυναμική εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Το νέο...

Στο Πρωτοδικείο ο φάκελος εξυγίανσης του Νεωρίου

Αγαπητοί συνάδελφοι εργαζόμενοι, φίλοι και φιλοι συμπολίτες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα 27 Ιουλίου 2018 και ώρα 13:00 ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε στο πρωτοδικείο Σύρου ο φάκελος εξυγίανσης και μεταβίβασης του Ναυπηγείου μας. Ημερομηνία εκδίκασης ορίστηκε η 6 Σεπτεμβρίου 2018. ...

Εξεύρεση δίκαιης λύσης

Παρέμβαση προς την Υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου αναφορικά με τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα πραγματοποιεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), αποστέλλοντας σχετική επιστολή με τις θέσεις του.

Συντονισμένες προσπάθειες

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο...

Νέες αφίξεις με σπουδαία ονόματα

Ο Γεώργιος Σουρής, η ηθοποιός Κυβέλη και ο Θεός Ερμής «πρωταγωνιστούν» στη νέα σειρά προϊόντων του εργαστηρίου «Φύσις Κηραλοιφή Σύρος» της Αργυρένιας Παραμάνη στην Ερμούπολη, που παρουσιάστηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία στο ανδρικό, γυναικείο και...

«Σερβίρουμε Αιγαίο»: Νέα διαδικτυακή καμπάνια από την Βlue Star Ferries

Η Blue Star Ferries με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνει για τη νέα της προωθητική καμπάνια με τίτλο «Σερβίρουμε Αιγαίο», που υλοποιεί σε συνεργασία με το Greek Gastronomy Guide, με μόνο σκοπό την παρουσίαση του γαστρονομικού πλούτου των νησιών του Αιγαίου.

Στην καμπάνια «Σερβίρουμε Αιγαίο»...

Διεξαγωγή σεμιναρίων για την Υγιεινή και την Ασφάλεια των Τροφίμων

Ενημέρωση για τη διεξαγωγή σεμιναρίων στην Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων (ΕΦΕΤ) από το Επιμελητήριο Κυκλάδων από 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ ΈΩΣ 02 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ.

Αναλυτικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν Αίτηση Ενδιαφέροντος στα σεμινάρια που θα υλοποιηθούν σε ΊΟ, ΠΆΡΟ, ΣΊΦΝΟ, ΝΆΞΟ,...

«Μικρό καλάθι» κρατούν οι καταναλωτές το πρώτο 10ήμερο των φετινών εκπτώσεων

Στις τάσεις που επικρατούν στην αγορά κατά την πρώτη περίοδο των θερινών εκπτώσεων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος μίλησε για τα χαμηλά αγοραστικά επίπεδα τα οποία χαρακτηρίζουν την εμπορική κίνηση.

...

Κοινή ανακοίνωση Ομίλου Νεωρίου-Ομίλου ONEX SHIPYARDS

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Νεώριο Συμμετοχών και Ναυπηγείων Ελευσίνας κος Ταβουλάρης Νικόλαος και ο Πρόεδρος της Onex Shipyards κος Πάνος Ξενοκώστας δραστηριοποιούνται αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση του Ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, τα προβλήματα και προκλήσεις αλλά και τις λύσεις που μπορεί να...

Ευφυής ανάπτυξη και πρόοδος

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαλέξεις και ομιλίες από σημαντικά πρόσωπα της ακαδημαϊκής κοινότητας, του χώρου της επιστήμης, της επιχειρηματικότητας και της αυτοδιοίκησης αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Σεμιναρίου της Ερμούπολης για την Κοινωνία της πληροφορίας και την Οικονομίας της...

Πρώτο νησί της Ευρώπης για το 2018 η Πάρος

Η αναγνώριση  και βράβευση της Πάρου ως κορυφαίου νησιωτικού προορισμού για  το 2018 από το εγκυρότερο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel+Leisure, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το κυκλαδίτικο νησί κερδίζει χρόνο με το χρόνο την «κούρσα» της διεθνούς ζήτησης.

Με τίτλο «This Is the Best Island in...

«Προστασία προσωπικών δεδομένων και επιχειρήσεις»

Ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων, GDPR (General Data Protection Regulation), έχει τεθεί σε εφαρμογή από 25 Μαΐου 2018 και αφορά κάθε φορέα και επιχείρηση που επεξεργάζεται, διαχειρίζεται ή διατηρεί  προσωπικά δεδομένα για τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές ή τους πελάτες της....

Το πρόγραμμα για το Σεμινάριο Ερμούπολης

Αναλυτικά το πρόγραμμα για το Σεμινάριο της Ερμούπολης για την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Οικονομία της γνώσης το 2018, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιουλίου. 

Δείτε το επισυναπτόμενο έγγραφο από το Επιμελητήριο Κυκλάδων. 

H Qatar Airways επεκτείνει τις πτήσεις της στη Μύκονο

Μετά από την έναρξη της νέας απευθείας πτήσης της Μυκόνου στα τέλη Μαΐου και την εντυπωσιακή πορεία που έχει διαγράψει μέχρι στιγμής, η Qatar Airways ανακοινώνει την επέκταση της γραμμής, η οποία πλέον θα διαρκέσει έως και τις 14 Οκτωβρίου 2018, από τα τέλη Σεπτέμβρη που ήταν ο αρχικός...

"Ο δικηγόρος κ. Ρούσσος δεν είχε εντολή να εκπροσωπήσει τους 14 πρώην εργαζομένους"

Ανακοίνωση σχετικά με τα καθήκοντα του δικηγόρου της ΝΕΩΡΙΟΝ Ναυπηγεία Σύρου, κ. Ρούσσου με φόντο τα χθεσινά γεγονότα στην Επιθεώρηση Εργασίας Σύρου εξέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Γιάννης Στεφάνου. 

Σεμινάρια ΕΦΕΤ Β' Εξαμήνου 2018

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του Β' Εξαμήνου των Σεμιναρίων Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων για το 2018, που διοργανώνονται από το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Νομοθεσία

Η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική για όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων της χώρας,...

Εκκίνηση των φετινών θερινών εκπτώσεων

Με την ευκαιρία της διενέργειας των θερινών εκπτώσεων, η ΕΣΕΕ με επιστολή της στις Εμπορικές Ομοσπονδίες και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας, έδωσε οδηγίες και διευκρινίσεις, για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων όσο και για τη λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή αυτών....

Διάκριση για την Attica Group στα Βραβεία ECOPOLIS

Η Attica Group, με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την τιμητική διάκρισή της στα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ECOPOLIS, στη κατηγορία των Βραβείων Επιχειρήσεων, υποκατηγορία «Περιβαλλοντική Πολιτική».

Το βραβείο αυτό αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση των προσπαθειών του Ομίλου για τη...

Έναρξη των δρομολογίων "Θεσσαλονίκη - Σύρος - Ηράκλειο"

Από 29 Ιουνίου 2018 ξεκινά η εκτέλεση δρομολογίων του F/B Aqua Blue από Θεσσαλονίκη για Σκιάθος, Άνδρος, Σύρος, Τήνος, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, Σαντορίνη, Ηράκλειο.

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 06:40 προς Ηράκλειο

Κάθε Πέμπτη και Κυριακή στις 08:55...

Σελίδες