Επιχειρηματικότητα

Ενίσχυση όσο το δυνατόν περισσότερων δικαιούχων

 • Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:22
 • 0 Σχόλια

Την υπερδιπλασίαση του προϋπολογισμού, για το πρόγραμμα ενίσχυσης της ίδρυσης και λειτουργίας των νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Από 120.000 ευρώ σε 400.000 ευρώ διαμορφώνεται πλέον ο προϋπολογισμός της δράσης «Ενίσχυση της...

Νέο σεμινάριο του ΕΦΕΤ στη Σύρο

 • Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, 2018 - 15:31
 • 0 Σχόλια

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων ανακοινώνει τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου σε θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ.) διάρκειας 10 ωρών, στις 22-23 Σεπτεμβρίου στη Συνεδριακή Αίθουσα (Αγίου Νικολάου 6, Ερμούπολη).

Δείτε την ανακοίνωση. 

 

Προτεραιότητα των ΜμΕ η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων

Συνάντηση της ΕΣΕΕ με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ) κ. Declan Costello, πραγματοποιήθηκε συις 11 Σεπτεμβρίου 2018, στα...

Ομάδα Ιταλών δημοσιογράφων σε Σίφνο και Σέριφο

 • Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2018 - 13:44
 • 0 Σχόλια

Την αυθεντική νησιωτική εμπειρία είχαν την Ευκαιρία να βιώσουν Ιταλοί δημοσιογράφοι τους οποίους φιλοξένησε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο νησί της Σίφνου και της Σερίφου.

Στη Σίφνο οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν τα γραφικά χωριά και τους οικισμούς, εξερεύνησαν τις μαγευτικές παραλίες,...

Ολοκληρώθηκε ο β΄ κύκλος της δημιουργίας μητρώου προϊόντων

 • Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:21
 • 0 Σχόλια

Oλοκληρώθηκε με επιτυχία ο Β’ κύκλος αξιολόγησης και δημιουργίας μητρώου προϊόντων που παράγονται στις Κυκλάδες, στο πλαίσιο των δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου Aegean Cuisine στο Νομό Κυκλάδων, βάσει των συγκεκριμένων προδιαγραφών και κριτηρίων...

Επιδίωξη Αμερικανών η ναυπηγική μονοκρατορία

 • Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:19
 • 0 Σχόλια

Με στόχευση την πλήρη επικράτηση στον ναυπηγικό τομέα, η ΟΝΕΧ του Πάνου Ξενοκώστα, με την πλήρη και απόλυτη υποστήριξη των ΗΠΑ, αφού κατοχύρωσε την απόκτηση του Νεωρίου Σύρου, προσβλέπει στην εξαγορά των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά.

Μετά την απόκτηση του ναυπηγείου του Νεωρίου, η...

Διεύρυνση ναυπηγικού ενδιαφέροντος από την ΟΝΕΧ

 • Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, 2018 - 12:59
 • 0 Σχόλια

Μετά το Νεώριο της Σύρου η ΟΝΕΧ και ο Πάνος Ξενοκώστας στρέφεται τώρα και στις άλλες δύο μεγάλες ναυπηγικές μονάδες της χώρας, την Ελευσίνα και τον Σκαραμαγκά, καθώς εκδήλωσε ανοιχτά το ενδιαφέρον του προς την ελληνική κυβέρνηση.

Στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ, ενώπιον του...

Μήλος και Σέριφος αναδεικνύονται στην Αυστραλία

 • Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, 2018 - 16:33
 • 0 Σχόλια

Τη Μήλο και τη Σέριφο πρόκειται να παρουσιάσει το ταξιδιωτικό ντοκυμαντέρ “My Greek Odyssey” από την Αυστραλία , στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου της σειράς, το οποίο και θα προβληθεί σε τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα.

Το τηλεοπτικό συνεργείο μαζί με τους συντελεστές...

Αναμονή ως τις 14 Σεπτέμβρη για την υπόθεση του ναυπηγείου

 • Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:20
 • 0 Σχόλια

Στις 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να υπάρξει συνέχεια στην υπόθεση της δίκης για τον φάκελο εξυγίανσης του Νεωρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχουν συμπεριληφθεί όλα τα στοιχεία που κατατέθηκαν και από τις πρόσθετες και κύριες παρεμβάσεις κατά τη χθεσινή διαδικασία, ώστε να γίνει...

Παράταση ως τις 14 Σεπτεμβρίου για τον φάκελο εξυγίανσης του Νεωρίου

Παράταση ως τις 14 Σεπτεμβρίου δόθηκε για την πλήρη εξέταση του φακέλου εξυγίανσης του Νεώριου από το δικαστήριο σήμερα το μεσημέρι, οπότε και ακολουθήθηκε η απαραίτητη διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας ασκήθηκαν και παρεμβάσεις. 

Από τις κυριότερες, η παρέμβαση του Ελληνικού Δημοσίου (...

Ο ΣΗΠΕ για τις δημοσιογραφικές ταυτότητες

ΑΘΗΝΑ. Στην από κοινού συνεδρίαση των διαρκών Επιτροπών της Βουλής, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, και Παραγωγής και Εμπορίου, παραβρέθηκε την Τετάρτη, 5/9/2018,  ο γ.γ. του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, Γ. Κατσαΐτης, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του προεδρείου να μετάσχει στην...

Η Ελλάδα στο “βάθρο” των βραβείων τουρισμού

Με δύο παγκόσμιες πρωτιές και τρία συνολικά βραβεία, η Ελλάδα θριάμβευσε στην τελετή απονομής του καταξιωμένου θεσμού των ταξιδιωτικών διακρίσεων Condé Nast Traveller 21st Annual Readers’ Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, η χώρα μας έλαβε την 1η θέση στην...

Φορολογικές προτάσεις της ΕΣΕΕ

 • Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:24
 • 0 Σχόλια

Η ΕΣΕΕ με επιστολή της στα Υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας, ενόψει Δ.Ε.Θ., τεκμηριώνει με στοιχεία τις θέσεις και τις προτάσεις της, ενώ ζητά μία δίκαιη και σταθερή φορολογία αντί για τη μέχρι σήμερα «φορολογία χωρίς μετρολογία».

Το νέο ξεκίνημα της Οικονομίας και η σταθερή...

Σύνδεση τουρισμού-εμπορίου

 • Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 2018 - 06:24
 • 0 Σχόλια

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλη Κορκίδη και τα μέλη του Προεδρείου της ΕΣΕΕ, προκειμένου να εξεταστούν προτάσεις συνεργασίας των τομέων του τουρισμού και του εμπορίου. Πιο...

Το εμπόριο σε κατάσταση «θερινής ραστώνης»

 • Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 2018 - 06:22
 • 0 Σχόλια

Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποίησε την καθιερωμένη περιοδική έρευνα για τις θερινές εκπτώσεις του2018.  Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας ο κύκλος εργασιών κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων δεν ικανοποίησε τις επιχειρήσεις.

Σύνοψη αποτελεσμάτων

• Οι...

Τραπεζικές υπηρεσίες από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στη Νησιωτική Ελλάδα

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε μείωση των καταστημάτων τους κατά 50% την επόμενη διετία, τα ΕΛΛΗΝΙΚΆ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΊΑ ενημερώνουν ότι με 116 σημεία εξυπηρέτησης στην νησιωτική Ελλάδα συνεχίζουν να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες,
παρέχοντας...

Προσέλευση κόσμου στην εμπορική γιορτή

Βραδιά ικανοποιητική από άποψη προσέλευσης κόσμου και καταναλωτικής κίνησης “αποδείχθηκε” η Λευκή Νύχτα που διοργανώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου, το βράδυ του Σαββάτου, στην Ερμούπολη, η οποία ωστόσο, “γνώρισε” και ελάχιστες εξαιρέσεις καταστημάτων τα οποία και δεν παρέμειναν “ανοικτά” ως...

Νέο σήμα επισκέψιμου οινοποιείου από το Υπουργείου Τουρισμού

 • Παρασκευή, 17 Αυγούστου, 2018 - 06:24
 • 0 Σχόλια

Με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, ορίστηκαν εκ νέου οι τεχνικές και οι ειδικές προδιαγραφές λειτουργίας των οινοτουριστικών επιχειρήσεων και θεσπίζεται νέο Σήμα Επισκέψιμου Οινοποιείου (ΣΕΟ), η...

25 χρόνια Νεώριο

 • Παρασκευή, 17 Αυγούστου, 2018 - 06:20
 • 0 Σχόλια

Ένας κύκλος 25ετής υπό την ιδιοκτησία Ταβουλάρη κλείνει για το ναυπηγείο του Νεωρίου, το οποίο μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία μεταβίβασης του στην ONEX του Πάνου Ξενοκώστα.

Μία πορεία κατά την οποία η ναυπηγική μονάδα της Σύρου κατέγραψε σημαντικές επιτυχίες, γνώρισε όμως και την πτώση...

Νέα διοίκηση του Εργοστασιακού Σωματείου του Νεωρίου

Με σαρωτική εκλογή στο Εργοστασιακό Σωματείο του Νεωρίου η μέχρι πρότινος προσωρινή διοίκηση, κατοχυρώνει πλέον τον συνδικαλιστικό της ρόλο, με τον Αντώνη Χατζαντώνη πρόεδρο και το Μάρκο Ρηγούτσο γραμματέα, να συνεχίζουν, από θέση ισχύος, τη δυναμική εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Το νέο...

Σελίδες