Buka: Η απογείωση του upper class επιχειρείν στο Μπατσί

  • Κυριακή, 30 Ιουλίου, 2017 - 11:37

 Η επιχειρηματική, αλλά και κοσμική έκπληξη της χρονιάς περίμενε τις πρώτες μέρες της καλοκαιρινής περιόδου τους απανταχού λάτρεις του night clubbing και τους αθεράπευτους cocktail lovers! Τρεις νέοι επιχειρηματίες αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα upper class cocktail bar, που αυθόρμητα και απολύτως συμβατά με το σημείο στο οποίο βρίσκεται το ονόμασαν BUKA. Έδρα του το Μπατσί, ή μάλλον η καρδιά του κοσμικού θερέτρου, αφού εκεί στο ιδανικότερο σημείο  της τουριστικής Άνδρου, η γραφικότητα της αμφιθεατρικής δόμησης χτυπά ανελέητα κόκκινο. Καθόλου τυχαίο ότι στο Μπατσί γυρίστηκαν δύο από τις ωραιότερες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου οι «Φουσκοθαλασσιές» και τα «Κορίτσια στον ήλιο»…Μόνον που αυτή τη φορά ντόπιοι και ξένοι δεν θα αναζητήσουν την ωραία Άναμπελ, αλλά τις εξωτικές γεύσεις του cocktail bar BUKA και την πρωτοποριακή του ατμόσφαιρα!

 Απέναντι από τη μπούκα του λιμανιού, σου δωρίζεται μια πανοραμική θέα που σου κόβει κάθε επόμενη ανάσα, ειδικά όταν δεν χορταίνεις να τη βλέπεις να σου αποκαλύπτεται πολύχρωμη, καθώς ζωηρά μεταβάλλεται σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι να επιβληθούν τα φώτα του νυχτερινού κοσμικού Μπατσιού. Δεν μπορεί, στο BUKA, o φακός είναι μόνον ευρυγώνιος! Τα χρώματα σκάνε και διαχέονται άπληστα τις βεράντες αυτού του cocktail bar που δίκαια μπορεί να υπερηφανεύεται για την υψηλή αισθητική και τις έξυπνες αρχιτεκτονικές προτάσεις του.

 Οι ιδιοκτήτες σεβάστηκαν απόλυτα τον χώρο και το τοπίο που ανέλαβαν να μεταμορφώσουν με τέχνη και κέφι ανεπανάληπτο, ξεκινώντας από έναν βράχο στο εσωτερικό του κλαμπ, που φωταγωγήθηκε θαυμάσια, παραπέμποντας στα πετρόχτιστα στενά του Μπατσιού…Μοναδική η αρμονία ανάμεσα στο casual και στο μοντέρνο, με πινελιές και γωνιές που σου κλείνουν το μάτι, αλλού για να χαλαρώσεις κι αλλού για να χορέψεις με τους ήχους μουσικών από τη δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα. Ήχος υψηλής ποιότητας, μπορείς με λίγα λόγια να μείνεις εκεί μέχρι το πρωί και να μη θέλεις να φύγεις, παρά μόνον αφού θα έχεις κλείσει τα ραντεβού σου για την επόμενη μέρα, να «BUKAρεις» και πάλι εδώ…

 Τα κοκτέιλ στο ηλιοβασίλεμα γίνονται μόνον η αρχή μιας τελετουργίας που ξεδιπλώνεται στα μάτια σου, όταν βλέπεις τον ταλαντούχο bar tender να θρυμματίζει με ταχυδακτυλουργική μαεστρία τον πάγο που θα συνοδεύσει γεύσεις που σχεδίασαν εξπέρ των ευφάνταστων ποτών, οι οποίοι μετακλήθηκαν από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Γεύσεις με καινοτόμα υλικά παίζουν σαν εκκρεμή και τείνουν να γίνουν μια θρυλική καλοκαιρινή εμπειρία, ειδικά όταν ο δυόσμος και η σοκολάτα είναι δύο μόνον λέξεις που μπορεί να σε τρελάνουν τη στιγμή που τις διαβάζεις στον υψηλής αισθητικής κατάλογο που σχεδιάστηκε από μάστορες στο είδος τους...

 Όσο για τον bar tender, αυτός παίζει στην έδρα του, στη δική του αυλή των θαυμάτων δημιουργώντας σχεδόν «ενστικτωδώς» κλασικά αλλά και πρωτόγνωρα κοκτέιλ, από τα πιο προσεγμένα κοσμοπολίτικα μενού, με απόλυτο όμως σεβασμό σε «μυστικές συνταγές», ακριβές και αποκλειστικά φτιαγμένες για τους πολύ απαιτητικούς της γεύσης. Τα αποστάγματα που ο ίδιος φτιάχνει σε γυρίζουν πίσω στον χρόνο και ταυτόχρονα σε προσγειώνουν σε αισθήσεις που αιχμαλωτίζουν ακόμη και τον πιο υποψιασμένο επαγγελματία πότη.

 Στις διαφορετικές αίθουσες, κλιματιζόμενες όλες, μπορείς να συναντήσεις τους ωραιότερους ανθρώπους που χάρη στο BUKA αναβαθμίζουν το Μπατσί σε τόπο αποκλειστικού προορισμού. Θα έχεις προηγουμένως σταθεί στην ευγένεια και το χαμόγελο των νέων παιδιών του προσωπικού που καλωσορίζουν με ευγένεια τους ξένους και θυμούνται στη συνέχεια τα μικρά ονόματά τους. Οι παρέες εδώ πετυχαίνουν τη σπάνια χημεία της πραγματικής αντάμωσης. Όμορφα πρόσωπα, αυτό τα λέει όλα.

Οι φρέσκες και νεωτερικές ιδέες έγιναν ένα με τις κλασικές αξίες της επιτυχίας στο upper BUKA. Νομίζω πως οι νέοι επιχειρηματίες την ώρα που το εγκαινίαζαν, αποφάσισαν κιόλας πως δεν θα τους ξεφύγει τίποτε…Παρεκτός των πέντε αισθήσεων που σε αυτό το night club ξεφεύγουν και πολλαπλασιάζονται…Sky is the limit and you know that you can have!

 

Ετικέτες: