Ανακοίνωση της εταιρείας

H ONEX SYROS SHIPYARDS στο GREEK SHIPPING SUMMIT 2020

H αναγέννηση και ανάδειξη του Νεωρίου ως του σημαντικότερου παράγοντα στην εξέλιξη της ναυπηγοεπισκευής στην Ελλάδα ήταν μόνο η αρχή.
  • Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2019 - 11:47

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ευγενιδείου Ιδρύματος και στα πλαίσια του GREEK SHIPPING SUMMIT 2020, ο κ. Πάνος Ξενοκώστας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ONEX Group πραγματοποίησε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 ως keynote speaker, ομιλία και παρουσίαση η οποία έτυχε ιδιαίτερα θερμής υποδοχής από τους παριστάμενους, εκπροσώπους της Ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας.
Ο κ. Ξενοκώστας παρουσίασε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου.
Αναφέρθηκε στον αριθμό ρεκόρ των 85 και πλοίων τα οποία έχουν δεξαμενιστεί μέχρις στιγμής από τον Απρίλιο του 2018, στη μετατροπή του Νεωρίου σε ένα «πράσινο ναυπηγείο» με εφαρμογή νέων καθαρότερων μεθόδων καθαρισμού και παραγωγής, στην ανακαίνιση του εξοπλισμού, στο άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας καθώς και στα συνεχώς αυξανόμενα οφέλη για την τοπική κοινωνία της Σύρου.
Επιπλέον τόνισε τη συμβολή του Νεωρίου στην κατακόρυφη ανάπτυξη του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου συνολικά στην Ελλάδα κατά 21% χάρις στην επαναλειτουργία του ιστορικού ναυπηγείου.
Η παρουσίαση του κ. Ξενοκώστα συνοδεύτηκε από ένα παραστατικό βίντεο το οποίο παρουσίασε το παρελθόν του Νεωρίου, το ελπιδοφόρο παρόν και το ακόμα πιο λαμπρό μέλλον μέσα από νέες επενδύσεις και επεκτάσεις των εγκαταστάσεων.
Προς το τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε εν συντομία και στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της συμφωνίας που επετεύχθη για την εξαγορά των Ναυπηγείων της Ελευσίνας από την ONEX SHIPYARDS μέσω υπαγωγής τους στο Άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα κάτι το οποίο διασώζει το δεύτερο ναυπηγείο της Χώρας, εκατοντάδες θέσεις εργασίας και δημιουργεί μια από τις σημαντικότερες ναυπηγικές μονάδες της Μεσογείου.