Ενοικιάστηκε το πρώην "Αγορά" στην Ερμούπολη Σύρου

  • Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2023 - 15:03

Καρποφόρησε η σημερινή δημοπρασία για το δημοτικό ακίνητο που λειτουργούσε η πρώην επιχείρηση "Αγορά" κοντά στην πλατεία Μιαούλη, με πλειοδότη την εταιρεία του Γιώργου Ρούσσου και μηνιαίο αντίτιμο 1.850 ευρώ. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "Κοινής Γνώμης", το ακίνητο 147 τ.μ. που διαθέτει και εξωτερική αυλή, θα ενοικιαστεί και θα αξιοποιηθεί για τα επόμενα 12 χρόνια. 

Στη δημοπρασία συμμετείχαν πέντε ενδιαφερόμενοι και το ποσό εκκίνησης ήταν 1.000 ευρώ. 

Το εν λόγω ακίνητο είχε αφεθεί αναξιοποίητο για αρκετά χρόνια, κάτι που θα απαιτήσει σημαντικές εργασίες επισκευών και συντηρήσεων. Σημειώνεται πως όλοι οι ενδιαφερόμενοι είχαν σαφή εικόνα του ακινήτου πριν τη διαδικασία της δημοπρασίας. 

Πρέπει να διευκρινιστεί πως η μορφή λειτουργίας του καταστήματος δεν είναι γνωστή μέχρι στιγμής, δηλαδή αν αυτό θα λειτουργήσει αποκλειστικά ως επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού παραμένει "ανοικτή" η δυνατότητα αξιοποίησης με όποιο τρόπο. 

Κατά συνέπεια, διπλό το όφελος για το νησί, η σημερινή εξέλιξη, καθώς εκτός από την αξιοποίηση ενός ακόμη δημοτικού ακινήτου, αναπτύσσεται η περιοχή κοντά στην πλατεία Μιαούλη.