Ο Υφυπουργός Παιδείας στη Διημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Σύρο

Με την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, των Βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου και Αντώνη Συρίγου, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, αλλά και πλήθους μελών της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας της Σύρου ξεκίνησαν οι εργασίες της Διημερίδας Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης.

Η διημερίδα διοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού Ερμούπολης.

Τις εργασίες συντόνισαν οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας, Νίκος Ρούμελης, Σύμβουλος Φυσικών Επιστημών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Σωτήρης Τζούδας, Υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού Νομού Κυκλάδων.

Στον χαιρετισμό τους, οι υπεύθυνοι υπογράμμισαν ότι η βασική ιδέα για την υλοποίηση της διημερίδας γεννήθηκε από το βασικό ερώτημα που δέχονται επί σειρά ετών από μαθητές σχετικά με τη σύνδεση σπουδών και εργασίας.

Την έναρξη των εργασιών καλωσόρισαν επίσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Βασίλης Καραγιάννης, ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Χρήστος Μιχαλόπουλος αλλά και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Δούναβης.

Στο λόγο του, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης ο οποίος παρευρέθηκε στη διημερίδα μαζί με τον Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπ.Π.Ε.Θ. Γιώργο Μουστάκα συνεχάρη τους διοργανωτές, επισημαίνοντας πως τέτοιες πρωτοβουλίες είναι χρήσιμες και απαραίτητες για να βοηθήσουν τους νέους ανθρώπους να πάρουν σωστές αποφάσεις, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό στους καιρούς των μνημονίων.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην επίσκεψή τους στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου συνομίλησαν με μαθητές και εκπαιδευτικούς προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα σχέδια και οι τα εφαρμοζόμενα από το υπουργείο μέτρα διευκολύνουν τη ζωή τους και συμβάλλουν ουσιαστικά στη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Πρόσθεσε μάλιστα πως το, Υπουργείο προσπαθεί με τους λίγους διαθέσιμους πόρους να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά τη δημόσια εκπαίδευση και τον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. «Ο στόχος μας είναι να αλλάξει η ζωή των ανθρώπων και αυτό εξαρτάται την καταπολέμηση της ανεργίας και την απασχόληση των νέων παιδιών».

Ο δεύτερος κύκλος ομιλιών θα ξεκινήσει σήμερα στις 10:30 και θα ολοκληρωθεί στις 13:30.

Αναλυτικότερα, στην έντυπη έκδοση της «Κοινής Γνώμης».