Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Ξεκινά το 4ο Θερινό Πανεπιστήμιο στη Σύρο

  • Παρασκευή, 6 Ιουλίου, 2018 - 12:22

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, με τη στήριξη του Centre Culturel Hellénique του Παρισιού και σε συνεργασία με το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris) οργανώνει το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», από τις 8 έως τις 15 Ιουλίου 2018 στην Ερμούπολη της Σύρου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Θα πραγματοποιηθεί σε συνέργεια με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου. Το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο: Το λάθος στη γλώσσα και την επικοινωνία. Η προσφορά και η δυναμική της παρέκκλισης.

Παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εργασιών του Θερινού Πανεπιστημίου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 και ώρα 11:30, προς τους φοιτητές και τους Καθηγητές με τίτλο «Από την επαλήθευση στην επιλάθευση. Το χρονικό της επιστημολογικής εξέλιξης από τους Προσωκρατικούς ως την εποχή μας».

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρουσιαστεί την ίδια ημέρα (Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018) και ώρα 13:00, στο Θέατρο Απόλλων, το βιβλίο του κ. Παυλόπουλου: Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της "Σκεπτομένης Αθηνάς", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.

-Γεώργιος Δ. Καψάλης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

-Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’,

-Ιωάννης Πετρόπουλος, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

Θράκης, Διευθυντής Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου

Χάρβαρντ,

-Νικόλας Πρεβελάκης, Λέκτορας Πολιτικών Επιστημών

Πανεπιστημίου Χάρβαρντ,

-Γιάννης Μαμάης, εκδότης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Γιώργος Μαραγκός, Δήμαρχος Σύρου.

 

Την παρουσίαση επιμελείται και θα συντονίσει η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια 4ου Δ.Θ.Π.

Την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον Γάλλο Πρέσβη κ. Christophe Chantepy θα εκπροσωπήσει ο Ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας της Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, κ. Philippe Mogentale.

Η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου οργανώνεται από το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Σύρου- Ερμούπολης και τις εκδόσεις Gutenberg.

Είσοδος Ελεύθερη     

 

Αναλυτικό πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στη σελίδα

summerschool.ac.uoi.gr

09/07 | 13:00

Παρουσίαση του βιβλίου:

Στο λίκνο του Ευρ.Πολιτισμού

Οι συμβολισμοί της «Σκεπτομένης

Αθηνάς» της Α.Ε. του Προέδρου

της Δημοκρατίας κ. Προκόπη

Παυλόπουλου.

Θέατρο Απόλλων

 

09/07 | 21:00

Ρεμπέτικη βραδιά

με το σχήμα Εν Χορδαίς

Άνω Σύρος

 

10/07 | 20:30

Συναυλία κλασσικής μουσικής

στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αιγαίου

από το Greek Opera Studio

Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

 

11/07 | 21:30

Κ.Π. Καβάφης

απέξω και τραγουδιστά

από την «ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ» του

Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου

Κηπάριο Μεταμόρφωσης

 

14/07 | 21:30

Συναυλία από την

Ορχήστρα των Κυκλάδων

σε διεύθυνση Νίκου Κυπουργού

Θέατρο Απόλλων