Δεύτερη κινητικότητα του ΓΕΛ Σύρου στην πόλη Brive la Gaillarde

  • Τετάρτη, 10 Απριλίου, 2019 - 19:37

Ολοκληρώθηκε και η 2η από τις συνολικά 7 κινητικότητες που θα υλοποιήσει το Γενικό Λύκειο Σύρου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+  KA229/  2018-2020 , στη Στρατηγική  μας  Συνεργασία με σχολικές μονάδες της Γαλλίας, του Βελγίου, της Ρουμανίας, της Ισπανίας, με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη για ένα Βιώσιμο Μέλλον» (Avenir Durable Avenir Solidaire), που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από το ΙΚΥ και την Ευρωπαϊκή  ΄Ενωση. Η 2η κινητικότητα  πραγματοποιήθηκε και αυτή στο Λύκειο Bahuet  στην πόλη Brive la Gaillarde, έλαβε χώρα από 1-5 Απριλιου 2019, και συμμετείχε η Διευθύντρια του σχολείου, κα Βασιλική Δεριζιώτη ως συντονίστρια.

 Στο πρώτο μέρος της συνάντησης 1-2 Απριλίου έλαβε χώρα μια συνεργασία σε επίπεδο συντονιστών για τον σχεδιασμό των δράσεων στις δύο επόμενες κινητικότητες , ενώ δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μέσα από τις επισκέψεις α) στο ΣΠΗΛΑΙΟ  ΛΑΣΚΟ Lascaux IV», που αποτελεί πιστή αναπαραγωγή του διάσημου προϊστορικού Σπηλαίου με τοιχογραφίες που χρονολογούνται πριν από 20.000 χρόνια, β)στο μοναστήρι ΡΟΚΑΜΑΝΤΟΥΡ με τα 200 και πλέον σκαλοπάτια («Grand Escalier») που οι προσκυνητές  τον  Μεσαίωνα  ανέβαιναν  με  τα  γόνατα, στάση στο  προσκυνηματικό  μονοπάτι  προς  το  Σαντιάγκο  ντε Κομποστέλα  της  Ισπανίας και γ) στο μεσαιωνικό χωριό Collonges-la-Rouge, εξ ολοκλήρου χτισμένο από ψαμμίτη που υπάρχει από τον 8ο αιώνα, σταθμός στη διαδρομή προς το προσκύνημα στο Santiago de Compostella, γνωστό ως ο Δρόμος του Αγίου Ιακώβου.

 Το δεύτερο μέρος της συνάντησης 3-5 Απριλίου ήταν αφιερωμένο στην επιμόρφωση των συντονιστών. Κατά την διάρκεια αυτού του τριημέρου έγινε μια σύγκριση των εκπαιδευτικών συστημάτων των πέντε χωρών προκειμένου να αναπτυχθεί μια παιδαγωγική ενταξιακή προσέγγιση και οι συντονιστές παρακολούθησαν τη διεξαγωγή μαθημάτων στο σχολείο φιλοξενίας. Αυτές οι τρείς μέρες ήταν αφιερωμένες στην  Ένταξη των ευπαθών ομάδων, δηλαδή στην κοινωνική διάσταση για ένα βιώσιμο μέλλον. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των ressourcerieς  EMAUS και  Gaillarde ( μπαζάρ ειδών από δωρεές για ενίσχυση ευπαθών ομάδων) και ενημέρωση από τους υπεύθυνους των δύο αυτών ΜΚΟ .

 

Τέλος τα δέντρα που φύτεψαν οι μαθητές των 5 σχολείων κατά την διάρκεια της πρώτης κινητικότητας  τον Νοέμβριο διαφαίνεται ότι αρχίζουν να ανθίζουν σύντομα θα καρποφορήσουν και θα δώσουν προσθετική άξια στη συνεργασία μας στο μέλλον..

Η 3η κινητικότητα θα λάβει χώρα στο Βέλγιο στην πόλη Gembloux  5-11 Μαίου 2019 με συμμετοχή 5 μαθητών και 2 καθηγητές του σχολείου μας.

Ετικέτες: