Χοροί και τραγούδια στην αυλή του 1ου Γυμνασίου Σύρου

"Ένωσαν» τους μαθητές τεσσάρων σχολείων

  • Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2019 - 06:10

Τραγουδώντας και χορεύοντας, αποχαιρέτισε τη φετινή σχολική χρονιά το 1ο Γυμνάσιο Σύρου. Η μουσική γιορτή λήξης που συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αυλή του 1ου Γυμνασίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές και από τα τρία Γυμνάσια του νησιού, καθώς και παιδιά από το Γενικό Λύκειο. Η γιορτή άνοιξε με ένα χορευτικό, ενώ στη συνέχεια το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει μία μπάντα αποτελούμενη από απόφοιτους του 1ου Γυμνασίου, που φέτος φοίτησαν για πρώτη χρονιά στο Λύκειο. Αμέσως μετά, πήραν τη σκυτάλη οι μαθητές της Γ’ Λυκείου και η γιορτή έκλεισε με νησιώτικους χορούς από τη χορευτική ομάδα του 1ου Γυμνασίου.

Το πρόγραμμα επιμελήθηκε η μουσικός κ. Χριστίνα Φόρτη, η οποία σε επικοινωνία της με μαθητές και άλλων σχολείων, πρότεινε την ιδέα να βάλουν και οι ίδιοι την υπογραφή της σε αυτή τη μουσική και ενωτική βραδιά.

«Στόχος μας ήταν να διοργανώσουμε μία εκδήλωση, έξω από τα συνηθισμένα. Τα παιδιά το χάρηκαν, γιατί η γιορτή ήταν στο πνεύμα της εποχής τους, με μουσική πιο μοντέρνα και εναλλακτική», δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη», ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Σύρου, Χρήστος Χρυσούλας.