Yλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος“Το Ταξίδι- The Walk” στο 6ο Νηπιαγωγείο Ερμούπολης

Καλωσορίζοντας την Αμάλ

Η Μικρή Αμάλ, μια νεαρή προσφυγοπούλα, ξεκινά ένα ιδιαίτερο ταξίδι – μια επική περιπλάνηση που θα την οδηγήσει να διασχίσει την Τουρκία, και ολόκληρη την Ευρώπη για να βρει τη μητέρα της, για να γυρίσει στο σχολείο, για να ξεκινήσει μία νέα ζωή.

Θα της το επιτρέψει ο κόσμος; Θα μπορέσει να καταφέρει αυτό που τώρα φαίνεται πιο αδύνατο από ποτέ;

Μετά την πρωτοφανή διεθνή επιτυχία της παράστασης The Jungle, η Good Chance σε συνεργασία με τους διεθνούς φήμης δημιουργούς της παράστασης War Horse, την Handspring Puppet Company, παρουσιάζει το φιλόδοξο πρότζεκτ «The Walk», ένα κινούμενο φεστιβάλ τέχνης και ελπίδας για την στήριξη των προσφύγων, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Amir Nizar Zuabi.

Το 2021, ξεκινώντας από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και φτάνοντας μέχρι και το Ηνωμένο Βασίλειο, το «Ταξίδι» θα φέρει κοντά καταξιωμένους καλλιτέχνες, σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς, κοινοτικές ομάδες και ανθρωπιστικές οργανώσεις για να δημιουργήσει ένα από τα πιο καινοτόμα και τολμηρά έργα δημόσιας τέχνης που έχουν επιχειρηθεί ποτέ.

Η καρδιά του Ταξιδιού είναι η «Μικρή Αμάλ», μία κούκλα ύψους 3,5 μέτρων με τη μορφή μίας νεαρής προσφυγοπούλας, δημιουργία της διακεκριμένης ομάδας Handspring Puppet Company. Αντιπροσωπεύοντας όλα τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, πολλά από τα οποία ζουν μακριά από τις οικογένειες τους, η Μικρή Αμάλ θα ταξιδέψει περισσότερα από 8.000 χλμ, μεταφέροντας το κατεπείγον μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε».

Στήριξη των προσφύγων και ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα

Στο πλαίσιο του προγράμματος  “Το Ταξίδι- The Walk”,  οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης γνώρισαν την ιστορία της ζωής της Αμάλ, συζήτησαν μεταξύ τους και εξέφρασαν τις ιδέες και τις απόψεις τους για τους πρόσφυγες, τον πόλεμο και την ειρήνη, γνώρισαν τα ανθρώπινα  δικαιώματα  και πρότειναν τους δικούς τους τρόπους  για βοήθεια, στήριξη και αλληλεγγύη για τους συνανθρώπους  μας. Με τη βοήθεια της υπευθύνου εκπαιδευτικού Σοφίας Σκουργιά έφτιαξαν ένα video καλωσορίσματος.

Η Αμάλ είναι 9 χρονών. Είναι ολομόναχη και ψάχνει τη μητέρα της. Είναι πολύ γενναία αλλά όχι πάντα. Είναι χαρούμενη αλλά όχι πάντα. Θα περπατήσει από τη Συρία στην Αγγλία και  έχει ανάγκη από τη βοήθεια σας. Μπορείτε να την βοηθήσετε; Μπορείτε να της δείξετε το δρόμο; Μπορείτε να γίνετε φίλοι; «Αμάλ» σημαίνει ελπίδα στα Αραβικά.

Σε αυτή την περίοδο τεράστιων παγκόσμιων αλλαγών, Το «Ταξίδι» αποτελεί μία τεράστια καλλιτεχνική απάντηση: μία πολιτιστική οδύσσεια που υπερβαίνει γεωγραφικές, πολιτικές και γλωσσικές διαφορές για να αφηγηθεί μία νέα ιστορία για την ανθρώπινη φύση που μας ενώνει – και για να διασφαλίσει ότι ο κόσμος δε θα ξεχάσει τα εκατομμύρια εκτοπισμένων παιδιών, το καθένα με τη δική του ιστορία, που είναι πιο ευάλωτα από ποτέ εν μέσω της παγκόσμιας πανδημίας.