Η περιβαλλοντική ομάδα του ΓΕ.Λ. Σύρου “Συροφέρνω 2018” παρέδωσε σήμερα σε καθηγητές του σχολείου σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό

Γενικό Λύκειο Σύρου - Μαθητές “χορηγοί” του ίδιου του σχολείου τους

  • Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, 2021 - 13:39

Οι μαθητές της περιβαλλοντικής ομάδας ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του σχολείου και ενίσχυσαν την κινηματογραφική ομάδα εξοπλίζοντάς τη με τα απαραίτητα “ηλεκτρονικά εργαλεία”. Συγκεκριμένα οι μαθητές αγόρασαν μια ψηφιακή κάμερα ειδική για κινηματογραφικές λήψεις, ένα επαγγελματικό τρίποδο και ένα ασύρματο σύστημα καταγραφής ήχου. Επίσης από την αρχή της χρονιάς έχουν προσφέρει στους καθηγητές του σχολείου έναν φορητό προτζέκτορα.

Στη σύγχρονη πραγματικότητα της αυτοκρατορίας των εικόνων ο οπτικός γραμματισμός είναι αναγκαίο εργαλείο για όλους μας. Η έβδομη τέχνη δεν είναι μόνο ένα είδος λαϊκής ψυχαγωγίας αλλά αποτελεί και ένα ιδεολογικό όπλο. Οι μαθητές ως πολίτες του αύριο χρειάζονται να μπορούν να διαβάσουν τη κινηματογραφική γλώσσα και να αποκωδικοποιούν τα μηνύματά της.

H περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου δραστηριοποιείται όπως δηλώνει και το όνομά της από το 2018. Επισκέπτεται τα μονοπάτια της Σύρου, συνεργάζεται με τις άλλες ομάδες του σχολείου και προσπαθεί να αποτυπώσει σε μικρά βίντεο τη δουλειά της. Την τελευταία χρονιά πριν τη πανδημία οι μαθητές του σχολείου με το τραγούδι τους «βόλτα τον ήλιο» κέρδισαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό του europeanschoolradio και εξόπλισαν και με αυτόν τον τρόπο το σχολείο τους με μια κονσόλα και ένα επαγγελματικό μαγνητόφωνο που χρησιμοποιείται στις ραδιοφωνικές παραγωγές του σχολείου. Δεν κατάφεραν όμως να πάνε στην Κέρκυρα εκείνη τη χρονιά για να παραλάβουν το βραβείο τους γιατί τους... πρόλαβε ο covid. Tα λεφτά όμως είχαν αρχίσει να τα μαζεύουν… Έτσι μετά από δυο χρόνια αποφάσισαν να ενισχύσουν το σχολείο τους με τεχνικό εξοπλισμό.

Οι μαθητές δήλωσαν ότι είναι πολύ ικανοποιημένοι από τα πρώτα μαθήματα με τον νέο προτζέκτορα και ότι περιμένουν να απολαύσουν τις νέες παραγωγές της κινηματογραφικής ομάδας του σχολείου. Μάλιστα αποφάσισαν να διαθέτουν και σε όποιο άλλο σχολείο του νησιού θέλει να δημιουργήσει τη δική του ταινία τον εξοπλισμό τους θεωρώντας ότι όταν υπάρχει μεράκι δεν θα πρέπει να υπάρχουν τεχνικά εμπόδια. Σχεδιάζουν ακόμα με τα λεφτά που έχουν περισσέψει να αγοράσουν τα κατάλληλα ηχεία που θα τοποθετηθούν στο προαύλιο του σχολείου για να ακούγεται μουσική στα διαλείμματα. 

Η Διεύθυνση του Λυκείου ευχαρίστησε τα παιδιά για την προσφορά τους σημείωσε ότι το ΓΕ.Λ. Σύρου είναι περήφανο για τους μαθητές του και υποσχέθηκε ότι και φέτος θα στηρίξει την πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής και κινηματογραφικής ομάδας, οι οποίες θα συνεργαστούν για να φτιάξουν ένα ντοκιμαντέρ για όσα περιβαλλοντικά ζητήματα αφορούν τους μαθητές του νησιού.

 

Ετικέτες: