Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας για τη νέα σχολική χρονιά

  • Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:59

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας εύχεται στους μαθητές όλων των βαθμίδων Σαντορίνης και Θηρασιάς καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη στον αγώνα που δίνουν για την κατάκτηση της γνώσης.

Ευχές απευθύνουμε και στους γονείς , εκπαιδευτικούς , και το προσωπικό καθαριότητας.

Οι λίγες ώρες που απομένουν για το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία , βρίσκουν τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς να αγωνιούν απέναντι στα χρόνια προβλήματα υποδομών, στις ελλείψεις , στα αντιδημοκρατικά μέτρα , στο περιεχόμενο και τη λειτουργία του σχολείου στην πανδημία , που είναι ακόμη εδώ.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της δείχνει έμπρακτα ποιες είναι οι προτεραιότητές της και επιδιώκει
να παρουσιάσει ότι «όλα βαίνουν καλώς».
Για τη νέα σχολική χρονιά καμαρώνει για την εξαγγελία της επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας στο 50% των τμημάτων νηπιαγωγείων και δημοτικών, μετατρέποντας το σχολείο σε παιδοφυλακτήριο. Tην ίδια στιγμή όμως η πραγματικότητα γεννά εύλογα ερωτήματα για το πώς θα υλοποιηθεί το μέτρο σε συνθήκες διατήρησης της υποχρηματοδότησης, σοβαρών ελλείψεων αλλά και χωρίς το απαιτούμενο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.

Στο Δήμο μας η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι αυτή που αρμόζει στα παιδιά μας τον 21 ο αιώνα
Οι ελλείψεις σχολικών αιθουσών και η αντικατάστασή τους με αίθουσες προκάτ, η επικινδυνότητα πολλών σχολείων λόγω ηλικίας , το πρόβλημα της έλλειψης στέγης που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί και η έλλειψη της ανάλογης υποδομής για τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου, είναι προβλήματα που έρχονται από παλιά και παραμένουν άλυτα.

Η στάση των μέχρι σήμερα δημοτικών αρχών απέναντι στις ανάγκες της δημόσιας παιδείας και της νεολαίας, μόνο περιφρονητική μπορεί να χαρακτηριστεί .

Τα προβλήματα της παιδείας μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε . Μπορούν τα όνειρα των παιδιών μας να βρουν διέξοδο. Η προσδοκία των εκπαιδευτικών να μορφώσουν ουσιαστικά τους μαθητές μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Με τον αγώνα μας γονείς και εκπαιδευτικοί μπορούμε να υλοποιήσουμε το κέλευσμα του Ρίτσου «Ορκιστείτε να ΄χει το παιδί το ψωμί του και το βιβλίο του, να μάθει να γράφει σ΄αγαπώ, να κρατάει μπράτσο τον ήλιο σ΄ένα ανθισμένο περιβόλι».

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει σταθερά στο επίκεντρο της δράσης της την εκπαίδευση και τη νεολαία.
Έτσι θα συνεχίσει. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.