Το ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ για το Πρόγραμμα Erasmus - Copnat

  • Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, 2022 - 11:40

Ανακοίνωση  του ΓΕΛ ΣΥΡΟΥ για το Πρόγραμμα  Erasmus - Copnat, Copnat - Care of our Planet with Natura 2000 and stand up against climate change.  

Υποδεχόμαστε την εβδομάδα 10 έως 14 Οκτωβρίου 2022 τρεις μαθητικές ομάδες των Λυκείων:   Gembloux Βέλγιο,  Rovaniemi Φινλανδία  και  Amorim-Porto Πορτογαλία. 
- Το Γενικό Λύκειο Σύρου ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο πρόγραμμα Copnat διοργανώνει την 2η συνάντηση κινητικότητας του προγράμματος με θέματα για την Οργανική Γεωργία - Κυκλική Οικονομία, Μεσογειακό οικοσύστημα - προστατευμένες περιοχές Natura 2000 της Σύρου και Γυάρου, Βιώσιμες τροφές- Αειφόρα παραγωγή τροφίμων.
 - Οι δράσεις θα γίνουν στο χώρο και τις εγκαταστάσεις του ΓΕΛ Σύρου (Βιβλιοθήκη, Εργαστήρια ΗΥ και Εργαστήριο ΦΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον & την Αειφορία Σύρου - Ερμούπολης στην Ποσειδωνία, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Σύρου, στο Δήμο Σύρου και σε όλη τη Σύρο σε συνεργαζόμενες μικρές επιχειρήσεις παραγωγής και συσκευασίας οργανικών προϊόντων, αρωματικών φυτών, ελαιολάδου, αποσταγμάτων, οινοποιείο, λουκουμοποιεία κλπ. Τους ευχαριστούμε προκαταβολικά για την συνεργασία και την προθυμία τους ξεναγήσουν, να μάθουν, να εμπνεύσουν τους μαθητές του προγράμματος . 

- Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Σύρου, Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, ΚΕΠΕΑ Σύρου Ερμούπολης, τη WWF Σύρου, το ΚΟΙΝΣΕΠ Άνω Μεριάς, το βιομηχανικό Μουσείο, το κατάστημα Πρέκα, το λουκουμοποιείο Συκουτρή και Κορρέ, το κατάστημα Φύσις, το κτήμα Φρέρη, τον μικροπαραγωγό Μελιού Λάππα Γιάννα, το Αποσταγματοποιείο Makryonitis, τον παραγωγό Οργανικού Ελαιολάδου, τα Αρωματικά Φυτά, το Οινοποιείο Φάμπρικα που θα μας ξεναγήσουν. Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τους, τους επιλεγμένους χώρους εστίασης, τον συνεργαζόμενο φούρνο, το ξενοδοχείο και τους λεωφορειούχους. Ευχαριστούμε πολλαπλά όσες επιχειρήσεις και φορείς συνέβαλαν στη διοργάνωση με δώρα (Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, Δήμος Σύρου, Λουκούμια Κορρέ, Λουκούμια Συκουτρή, Φούρνος Ντάνος, Αρωματικά προϊόντα Φύσις).

- Ευχαριστούμε για τη στήριξη τους γονείς των μαθητών και τους συναδέλφους του ΓΕΛ για τα πλούσια εδέσματα στα διαλείμματα καφέ.
 
- Τεράστιο ευχαριστώ για την δημιουργική συμμετοχή των μαθητών μας της ομάδας Erasmus, χωρίς αυτούς δεν θα τα καταφέρναμε. Ελπίζουμε όφελος τους να είναι η γνωριμία και η συνεργασία επιστημονική και καθημερινή με μαθητές των άλλων τριών ευρωπαϊκών χωρών. 

- Η στήριξη των εκπαιδευτικών της παιδαγωγικής ομάδας του Λυκείου μας συγκινητική. Εργάστηκαν και εργάζονται με ζήλο για να πραγματοποιηθεί η φιλοξενία του προγράμματος στο ΓΕΛ, οι εκπαιδευτικοί: Γκρίλλα Ελένη, Μαραγκός Γιάννης, Καραμανλή Άννα, Κόλλιας Χρήστος και Ευφροσύνη Κασσιανού και Γκορτσά Αγορούλα που μέχρι το καλοκαίρι ήταν στην ομάδα, μας στηρίζει πλέον από άλλο πόστο. Τους ευχαριστούμε θερμά. 
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την πρώην διευθύντρια κα Βασιλική Δεριζιώτη που εργάστηκε και συνέβαλε για να πραγματοποιηθεί η συμμετοχή του ΓΕΛ Σύρου στο πρόγραμμα Erasmus-Copnat.

Ετικέτες: