Οι κατευθύνσεις του Αλ. Τσίπρα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Συμμαχίες και συγκλίσεις για τις εκλογές τις αυτοδιοίκησης

  • Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, 2018 - 06:22

Το στίγμα του κόμματος του για τις επικείμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης έδωσε ο Αλ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αυθεντική εκπροσώπηση των πολιτών».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, «ανοίγεται πεδίο για ουσιαστικές πλέον προγραμματικές συγκλίσεις», λόγω του νόμου της απλής αναλογικής, που «βάζει τέλος στη μονοκρατορία του ενός και μετατρέπει πλέον τα όργανα της αυτοδιοίκησης σε χώρους διαλόγου και συνδιαμόρφωσης και όχι σε παραστάσεις επιβολής της πλειοψηφίας, με κομπάρσο την αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε για το θέμα ο Αλ. Τσίπρας «Εκεί λοιπόν είναι που πρέπει οι προγραμματικές συγκλίσεις, το πρόγραμμα για τις πόλεις μας, για την ποιότητα ζωής να γίνει η βάση σημαντικών ζυμώσεων και πολιτικών διεργασιών προκειμένου να έχουμε μια προοδευτική στροφή στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όσον αφορά τη στρατηγική μας, δύο είναι οι βασικές προτεραιότητες.

Πρώτον, να συγκροτήσουμε και να στηρίξουμε συνδυασμούς και υποψηφίους με ριζοσπαστικό, αριστερό, προοδευτικό πρόσημο.

Συνδυασμούς και υποψηφίους, που είναι γειωμένοι στις τοπικές κοινωνίες, τα κινήματα και τους αγώνες των πολιτών.

Δεύτερον, να αναζητήσουμε συμμαχίες και προγραμματικές συγκλίσεις με συνδυασμούς και υποψηφίους του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

Ανθρώπους έντιμους, με γνώση, έργο αλλά και με αποδοχή από τις τοπικές κοινωνίες.

Όσον αφορά τις Περιφέρειες, μέσα στο Νοέμβρη θα καταλήξουμε, μετά από σχετική συνεδρίαση και της ΚΕ, στους υποψηφίους που θα στηρίξουμε και στις 13 περιφέρειες.