Δεν επιτρέπεται να αμφισβητείται η κυριότητα πατρογονικής γης

  • Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου, 2018 - 06:24

Ο Σύλλογος μελετητών μηχανικών Ν. Κυκλάδων, διατυπώνει τις απόψεις του σχετικά με το ιδιοκτησιακό θέμα που προκύπτει κατόπιν της ανάρτησης των δασικών χαρτών στις Κυκλάδες.

Για παρερμηνείες της νομοθεσίας κάνουν λόγο οι μηχανικοί, στη δήλωση που συνυπογράφουν για τον Σύλλογο ο πρόεδρος του, αρχιτέκτων μηχανικός, Γ. Ευριπιώτης και ο γραμματέας, πολιτικός μηχανικός, Γ. Αρβανίτης, ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πολιτεία την εφαρμογή του σχετικού νόμου.

Συγεκριμένα στη δήλωση τους αναφέρεται: «Μετά την πρόσφατη ανάρτηση των δασικών χαρτών και τη νομική παρερμηνεία από τις δασικές υπηρεσίες της ισχύουσας νομοθεσίας προέκυψε μείζον ιδιοκτησιακό πρόβλημα.

Αμφισβητείται η κυριότητα πατρογονικών ιδιοκτησιών και απαιτείται πολύχρονη δικαστική διαδικασία για να αποδειχθεί το αυτονόητο.

Δηλαδή θα πρέπει ο Κυκλαδίτης να αποδείξει ότι η γη του …….του ανήκει.

Ο σύλλογος μηχανικών, υπό το νέο ΔΣ, ζήτησε επείγουσα συνάντηση με  τον Βουλευτή Κυκλάδων κ. Α. Συρίγο, η όποια και πραγματοποιήθηκε στη Σύρο.

Ο κ. Συρίγος, αφού κατενόησε την σοβαρότητα του προβλήματος, δήλωσε  ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία επίλυσης της άδικης νομικής ασάφειας.

Ο σύλλογος Μηχανικών απαιτεί από την πολιτεία και τους υπαλλήλους των δασικών υπηρεσιών να εφαρμόσουν επί τέλους τον Νόμο 998/79 άρθρο 62 χωρίς υπεκφυγές και παρερμηνείες, πρέπει δε να κατανοήσουν ότι οι διατάξεις που αναφέρονται στην παρ.1 του άρθρου 37 του Ν.4280/2014 (ΦΕΚ 159Α/14) δεν αφορούν τις Κυκλάδες τα Ιόνια Νησιά, Χίο, Λέσβο και Μάνη.

Δεν επιτρέπεται να διεκδικούνται πατρογονικές ιδιοκτησίες από το Δημόσιο και στη  συνέχεια από το ΤΑΙΠΕΔ και τυχόντες επιδόξους άρπαγες».