Ομιλία βουλευτη Κυκλάδων Ν. Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας

«Με το ιδιωτικοποιημένο ΕΣΥ οι έχοντες θα επιβιώνουν και οι πολλοί θα αποβιώνουν»

  • Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:33

“Μια μέρα θλίψης για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τη χώρα είναι η μέρα που πρόκειται να ψηφιστεί, από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μόνο, η οριστική κατεδάφιση του ΕΣΥ”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας. Η κυβέρνηση αφού απαξίωσε σταδιακά τη δημόσια υγεία με καθήλωση των μισθών και αναξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, προχωρά σήμερα στην επόμενη φάση του σχεδίου της για παραχώρηση του ΕΣΥ στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Ανοίγει ο δρόμος για να μπούνε ιδιώτες στο ΕΣΥ ή για να ιδιωτικοποιηθούν οι γιατροί πλήρους απασχόλησης και να έχουν και ιδιωτικά ιατρεία, νομιμοποιώντας το φακελάκι. Όσοι είναι ασθενείς οδηγούνται στις ατέλειωτες λίστες αναμονής για γιατρό και για χειρουργείο, εκτός και αν πληρώσουν αδρά στα ιδιωτικά ιατρεία. Φυσικά θα πληρώνουν φακελάκι, για να έχουν ως αντάλλαγμα το χειρουργείο που χρειάζονται στο δημόσιο νοσοκομείο στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Το αποτέλεσμα, λοιπόν, είναι η διάλυση του δημόσιου, δωρεάν, καθολικού συστήματος υγείας και η εγκατάλειψη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στα ιδιωτικά ιατρεία και στις ιδιωτικές κλινικές. Οι έχοντες θα επιβιώνουν, οι πολλοί θα αποβιώνουν.

Μιλώντας για τις Κυκλάδες, ο Νίκος Συρμαλένιος τόνισε ότι ευτυχώς υπήρξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι ανατάχθηκε το νοσοκομείο της Σύρου και το νοσοκομείο της Νάξου και ιδρύθηκε και το νοσοκομείο της Σαντορίνης, μετά από πολυετείς προσπάθειες της ΝΔ να το δώσει σε ιδιώτες. Σήμερα για τα νησιά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να προτείνει μια γενναία δέσμη μέτρων οικονομικών, επιστημονικών, διοικητικών, για να υπάρξει προσέλκυση στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές. Αυτή η δέσμη μέτρων θα εντάσσεται στη συνολική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο δημόσιο, καθολικό, δωρεάν εθνικό σύστημα υγείας.

Ετικέτες: