Ν. Κεραμέως: Σχεδιάζουμε εκ των προτέρων για να προλάβουμε τυχόν προβλήματα των πολιτών

  • Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024 - 17:35

«Προτεραιότητά μας είναι να διευκολύνουμε τον πολίτη σε κάθε έκφανση της συνεργασίας του με το κράτος», τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, αναφερόμενη στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις. 

Για την επιστολική ψήφο είπε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει διπλασιαστεί ο ρυθμός εγγραφών στη σχετική πλατφόρμα. Πλέον, είπε, εγγράφονται περίπου 4.000 την ημέρα, με αποτέλεσμα ο αριθμός να έχει φτάσει τις 73.000 εγγραφές Ελλήνων πολιτών από 110 διαφορετικές χώρες. 

Με αφορμή το τεστ δεξιοτήτων που υποβλήθηκαν περίπου 1.000 υποψήφιοι για 173 θέσεις διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών και των νοσοκομείων η κυρία Κεραμέως τόνισε την ανάγκη  «να στείλουμε το μήνυμα ότι θέλουμε ένα καλύτερο Δημόσιο που θα φροντίζει για τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση και θα εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη».

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι «να σχεδιάσουμε εκ των προτέρων για να μη φτάσουμε να τα λύνουμε αλλά να έχουμε προλάβει, τυχόν προβλήματα των πολιτών».

Προανήγγειλε, επίσης, την επέκταση του μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο καθώς και άλλων τακτικών «για να προσελκύσουμε τους καλύτερους».  
Ερωτηθείσα για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στη δημόσια διοίκηση, η υπουργός Εσωτερικών αναφερθηκε στην εφαρμογή ενός εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης που βοηθάει τους προϊσταμένους στην στοχοθεσία, ενώ σχεδιάζεται η αξιοποίηση της ΤΝ και στη διαδικασία προσλήψεων.