Ερώτηση προς τους συναρμόδιους υπουργούς, σχετικά με την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στο Καμάρι Θήρας, κατέθεσαν στη Βουλή, βουλευτές του ΚΚΕ

Διασφάλιση και ανέγερση νέου σχολείου

  • Τετάρτη, 12 Ιουλίου, 2017 - 06:14

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, Διαμάντω Μανωλάκου και Μανώλης Συντυχάκης σχετικά με την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στο Καμάρι Σαντορίνης.

Αναλυτικότερα, στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν, δίνοντας αρχικά ένα ιστορικό του προβλήματος, πως «το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει τα Νηπιαγωγεία και το Δημοτικό Σχολείο της πρώην Κοινότητας Επισκοπής Γωνιάς (Καμαρίου) Θήρας έχει ανεγερθεί το 1958 μετά τους σεισμούς του Ιουλίου του 1956», ωστόσο, «τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν τότε, νερό, άμμος και βότσαλο ήταν θαλάσσης με αποτέλεσμα ο οπλισμός (σίδερα) στις κολόνες και την οροφή να έχει τελείως καταστραφεί και η στατικότητα του κτιρίου να έχει μηδενιστεί. Με λίγα λόγια τα παιδιά στεγάζονται σε επικίνδυνες αίθουσες».

Όπως τονίζουν, «έχει επανειλημμένως καταγγελθεί η επικινδυνότητα των κτιρίων από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, των Εκπαιδευτικών, άλλων μαζικών φορέων και παρατάξεων, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έχει παραδεχτεί την επικινδυνότητα και το ακατάλληλο του κτιρίου».

Με την υπ’ αριθμό 1016517/854/Α0010/30.6.2009 απόφαση του Υπουργού και του Υφυπουργού Οικονομίας, σύμφωνα με την ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, παραχωρούνταν δωρεάν κατά κυριότητα στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και στη συνέχεια στο Δήμο Θήρας, το δημόσιο κτήμα ΑΒΚ310 με σκοπό να ανεγερθεί εντός πενταετίας νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα», παρ’ όλα αυτά, για καθαρά τυπικούς λόγους του κτηματολογίου, εμφανιζόταν δρόμος του Δημοσίου, χωρίς να ονοματίζεται ιδιοκτήτης το Δημόσιο και ως εκ τούτου, εξαντλήθηκε η πενταετία και ανακλήθηκε η απόφαση παραχώρησης στο σύνολό της.

«Οι εκκλήσεις των φορέων του Δήμου και του Επαρχείου, να μην ανακληθεί η παραχώρηση δεν εισακούσθηκαν. Σήμερα κινδυνεύει άμεσα αυτό το οικόπεδο να “αξιοποιηθεί”, να ξεπουληθεί δηλαδή, από την εταιρεία της αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας», υπογραμμίζεται, με την επισήμανση, πως «οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και γενικότερα η κοινωνία της Σαντορίνης ζητούν να παραχωρηθεί το οικόπεδο για την ανέγερση σχολικής μονάδας».

Κατόπιν των παραπάνω, οι βουλευτές ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Τι μέτρα θα λάβουν για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος γονιών, εκπαιδευτικών και κατοίκων της Σαντορίνης με την παραχώρηση του δημόσιου κτήματος ΑΒΚ 310 για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος στο Καμάρι.

  • Τι μέτρα θα ληφθούν για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών που στεγάζονται σε επικίνδυνο και ακατάλληλο κτίριο.

Ετικέτες: