Έναρξη προσυνεδριακού διαλόγου της ΔΡΑΣΗΣ στη Σύρο

  • Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, 2018 - 12:18

Έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου της  ΔΡΑΣΗΣ στη Σύρο, η οποία στηρίζει την προσπάθεια του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. στις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.  Ο προσυνεδριακός διάλογος είναι και η πρώτη κομματική δραστηριότητα της οργάνωσης της ΔΡΑΣΗΣ στις Κυκλάδες μετά την προσχώρηση σε αυτήν της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών στο Ποτάμι Ν. Αιγαίου.

Η ανακοίνωση

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου άρχισε στην Σύρο ο προσυνεδριακός διάλογος εν όψει του 5ου τακτικού Συνεδρίου της ΔΡΑΣΗΣ που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Πρόσφατα η συντριπτική πλειοψηφία των μελών στο Ποτάμι Ν. Αιγαίου προσχώρησε στην ΔΡΑΣΗ, -η οποία συνεργάστηκε με το Ποτάμι έως και το 2017- εκτιμώντας πως είναι το μόνο συγκροτημένο μεταρρυθμιστικό κόμμα στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Επίσημος ομιλητής ήταν το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Γιώργος Παπαπαύλου. Καθώς πλησιάζουν οι μεγάλες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019, που θα καθορίσουν την τύχη της Ελλάδας και του καθενός από μας για τα επόμενα πολλά χρόνια, η Δράση κινητοποιείται, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί εδώ και δύο χρόνια, για να στηρίξει με όποιον τρόπο, μπορεί την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στις κρίσιμες αυτές αναμετρήσεις. Η απόφαση αυτή αποτελεί για μας μονόδρομο στην παρούσα συγκυρία. Δεν αποτελεί απόφαση της στήριξης ενός κόμματος αλλά μιας πολύ ευρύτερης συσπείρωσης, που αποτελεί και την τελευταία και μοναδική ελπίδα για την Ελλάδα να αποκολληθεί από τα θολά και βουρκωμένα νερά στα οποία έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια.

Το νόημα της συνεργασίας αυτής, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, δεν είναι η αλλαγή της πολιτικής μας ταυτότητας, ή η οποιαδήποτε υπαναχώρηση σε σχέση με τις ιδέες και τα πιστεύω μας. Είναι η έμπρακτη συνεισφορά μας στην μοναδική μεταρρυθμιστική προσπάθεια κυβερνητικής διεξόδου που σήμερα υπάρχει. Καθώς μπαίνουμε στη μακρά εκλογική περίοδο θα οδηγήσει στην τριπλή εκλογική αναμέτρηση του 2019, στην οποία θα κριθεί μοίρα της Ελλάδας για πολλές δεκαετίες, η Δράση ενεργοποιείται. Προετοιμάζει το 5ο Τακτικό της Συνέδριο που επιδιώκει να επιτύχει ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους και σκοπούς:

- Να δώσει το βήμα για να τοποθετηθούν όλες οι μεταρρυθμιστικές φιλοευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες -ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης, πολιτικών καταβολών και πολιτικής στρατηγικής- καταδικάζουν και απορρίπτουν τον λαϊκισμό. - Να αποτελέσει χώρο συνάντησης των πολιτών, που ακόμα και αν δεν ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία έχουν αποφασίσει να στηρίξουν την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας για την ανατροπή της ολέθριας σημερινής πορείας της χώρας και την μετάβασή της από το τέλμα στη μεταρρύθμιση για τον εκσυγχρονισμό. - Να συσπειρώσει τα στελέχη και μέλη της Δράσης -παλαιότερα και νεότεραστον κοινό στόχο της ανάδειξης μιας νέας μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης και να ενθαρρύνει προσωπικότητες και στελέχη που συμμερίζονται τις ιδέες της να επιδιώξουν να τις προωθήσουν στο εθνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στην μεγάλη πολιτική εκλογική αναμέτρηση του 2019. - Να συνεισφέρει στον εμπλουτισμό του κοινοβουλίου με υψηλής ποιότητας έμψυχο δυναμικό που θα έχει τη διάθεση και την παρρησία να πάρει δύσκολες και αντιδημοφιλείς αποφάσεις για το καλό της χώρας.