Στη Σύρο βρέθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Νίκος Παπανδρέου

Ελπίδα προοδευτικής αλλαγής

Ανοικτή συνάντηση είχε το πρωί της Δευτέρας ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής, με το Κίνημα Αλλαγής, κ. Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος συνομίλησε τόσο με μέλη του κόμματος, όσο και με τους παρευρισκόμενους, σχετικά με τις θέσεις και απόψεις του, για τα ζητήματα που “καίνε” σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο κ. Παπανδρέου έδωσε το “παρών” στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο νησί της Σύρου, ενώ αμέσως μετά μετέβη στα γραφεία του Κινήματος Αλλαγής στην Ερμούπολη, προκειμένου να συνομιλήσει με τα μέλη του Κιν.Αλ. στο νησί, αλλά και αρκετούς πολίτες, που παρακολούθησαν την εκδήλωση, σχετικά με την πορεία που προτίθεται να ακολουθήσει, από τη θέση του Ευρωβουλευτή, καθώς επίσης και αναφορικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου δεν απέφυγε να αναφερθεί και στις εσωκομματικές διεργασίες, εντός ΚΙΝ.ΑΛ. καθώς αρκετοί ήταν οι πολίτες, οι οποίοι έθιξαν το ζήτημα.

Ξεκινώντας από το εσωτερικό, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα “σκληροπυρηνικό σύστημα, το οποίο παραμένει σταλινικό, αυταρχικό, δεν θέλει τις ανεξάρτητες αρχές, όπου υπάρχει πρόβλημα προσπαθεί να το κουκουλώσει”, ενώ συμπλήρωσε, πως η Νέα Δημοκρατία “είναι ένα συνονθύλευμα, δεν ξέρει ακριβώς τι θέλει”. Παράλληλα, έριξε την ευθύνη για την άνοδο της ακροδεξιάς στην “ανομία, κακοδιαχείριση του προσφυγικού και την ανοχή τους”, στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στο ΚΙΝ.ΑΛ., ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε, πως θα είναι “η μοναδική σοβαρή αντιπολίτευση μετά τις εκλογές”, αφού προέβλεψε πιθανή συνεργασία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, διαμηνύοντας ωστόσο, σε όλους τους τόνους, ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. δεν πρόκειται να συνεργαστεί, ενώ θα διατηρήσει αυτόνομη πορεία, ασκώντας το ρόλο του ως αντιπολίτευση. Μάλιστα, εμφανίστηκε ενωτικός, στέλνοντας μήνυμα, πως μπορεί τα σύμβολα και η ιστορική ονομασία του ΠΑΣΟΚ να ξαναγυρίσουν, σύμφωνα με τα συμπεράσματα του προσεχούς συνεδρίου του κόμματος, ωστόσο “αυτή τη στιγμή πρέπει να πάμε όλοι μαζί στις εκλογές και να μη διαιρεθούμε. Εγώ τα βάζω όλα αυτά πίσω και κοιτάω μπροστά. Για να φέρουμε πίσω τον κόσμο, πρέπει να φτιάξουμε τις προτάσεις μας”.

Αναφορικά με τις θέσεις του για την Ευρωβουλή, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε πως “στην Ευρώπη παίζεται το παιχνίδι”, τονίζοντας πως πρέπει να αποτραπεί μία άνοδος των συντηρητικών και εθνικιστικών δυνάμεων και να προχωρήσει το σχέδιο της “νέας Ευρώπης”, βασιζόμενης στην αλληλεγγύη των κρατών, στις επενδύσεις, αλλά και σε ένα καινούριο θεσμικό πλαίσιο για τις εισαγωγές, με το Ευρωπαϊκό Διαβατήριο, για την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής.

“Μία χώρα μόνη δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε εταιρείες – μεγαθήρια, χρειάζεται η Ευρώπη”, τόνισε, προκειμένου να αναδιανεμηθεί το εισόδημα, να υπάρξει βελτίωση στο πρόβλημα της ανεργίας. Έκλεισε δε, με την επισήμανση, ότι οι προοδευτικές ευρωπαϊκές δυνάμεις θα πρέπει να συσπειρωθούν, ώστε να διαμορφώσουν τις προτάσεις τους και να δώσουν ελπίδα για μία προοδευτική αλλαγή.

Ο κόσμος περιμένει το μήνυμα”

Στην εκδήλωση βρέθηκαν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, όπως επίσης ο π. Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ο π. Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, κ. Γιώργος Πουσσαίος, καθώς και ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων, με το ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Παπαμανώλης.

Μιλώντας για τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Πουσσαίος τόνισε, πως παρ' ό,τι η περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή είναι δυναμική σε όλη την Ελλάδα, “ανταποκρίθηκε με πολλή χαρά στην πρόσκληση που του απηύθυναν η Γραμματέας και τα μέλη να παραβρεθεί στη Σύρο, έστω για αυτό το λίγο χρόνο, να μας παρουσιάσει τις απόψεις του και τις θέσεις του κι έτσι να μπορέσουμε κι εμείς να τις μεταλαμπαδεύσουμε στον κόσμο, ο οποίος περιμένει πώς και πώς να ακούσει το μήνυμα αυτό, που θα τον επαναφέρει στις τάξεις μας”.

Όπως υποστήριξε ο κ. Πουσσαίος, “η παρουσία του Νίκου σήμερα συνοδεύεται από την υποψήφια βουλευτή, κ. Σοφία Θεολογίτου, τον υποψήφιο βουλευτή, κ. Γιάννη Βλασερό, τον κ. Γιώργο Παπαμανώλη και την κ. Σοφία Πουλοπούλου, η οποία είναι υποψήφια του ΚΙΝ.ΑΛ. στο νομό Αττικής. Παρουσιάζεται μία συμπαγής ομάδα”.

Μάλιστα σημείωσε, πως “τα έχει ζήσει όλα αυτά τα θέματα σε πολύ μεγάλο εύρος, τα έχει διαχειριστεί και παρ' ό,τι δεν ήταν στην κεντρική πολιτική σκηνή, πρώτη φορά είναι που εκτίθεται στην εκλογική διαδικασία, νομίζω ότι μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τα στοιχεία αυτά, που με πολλή ωριμότητα και πολύ πάθος υποστηρίζει”.

Ετικέτες: