Συνάντηση Μανόλη Ορφανού με την Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη

  • Παρασκευή, 5 Απριλίου, 2019 - 14:39

Την απόλυτη στήριξη της και βοήθεια  για αναπτυξιακά έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας που θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό του νησιού και θα αναβαθμίσουν την Σαντορίνη σε διεθνές επίπεδο, προσέφερε  η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη στον  Δημοτικό Σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο Μανόλη Ορφανό κατά την συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες. 
 
Η κυρία Σπυράκη αφού άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα που της εξέθεσε ο κ. Ορφανός, τον ενημέρωσε για Ευρωπαϊκά προγράμματα που θα μπορούσαν να πουλήσουν ακόμη ακριβότερα το τουριστικό προϊόν που προσφέρει το ίδιο το νησί.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον υποψήφιο Δήμαρχο στο θέμα των σκουπιδιών: «Έχουμε το ακριβότερο σκουπίδι στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά. « Αυτό που διαχειρίζεται όλος ο πολιτισμένος κόσμος εμείς δεν έχουμε βρει ακόμη τρόπο να το διαχειριστούμε και να το λύσουμε!» 

Η Ευρωβουλευτής πάνω σ αυτό το θέμα τον διαβεβαίωσε ότι μπορεί να βοηθήσει με προγράμματα που υπάρχουν για την ανακύκλωση σκουπιδιών: «Η υιοθέτηση καλών πρακτικών σε μικρής κλίμακας δράσεις όπως η μικρή ανακύκλωση σκουπιδιών, ο ηλεκτρικός σχεδιασμός, ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή αξιών του βιώσιμου τουρισμού» σημείωσε.
«Πρέπει να κινηθείτε. Να μπείτε με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις σε προγράμματα που θα βοηθήσουν να ανακατασκευάσετε, να εκσυγχρονίσετε με έργα μικρής ή μεγάλης εμβέλειας το νησί».
Και αναφέρθηκε εκτενώς σε προγράμματα που μπορούν να διευκολύνουν και την καθημερινότητα των κατοίκων αλλά και να προσφέρουν ένα νέο ποιοτικό περιβάλλον  στους επισκέπτες του νησιού.
«Εγώ και οι συνεργάτες μου μπορούμε να σας βοηθήσουμε στην προετοιμασία για να συμμετάσχετε σε προγράμματα που θα ενταχθούν στο νέο Κοινοτικό προϋπολογισμό.
Έχουμε και την γνώση και την δυνατότητα να σας ενημερώσουμε  και να σας βοηθήσουμε με τεχνογνωσία για όλα τα προγράμματα και για όλα τα έργα μικρά και μεγάλα που θα διευκολύνουν και θα αναβαθμίσουν την Σαντορίνη».
Ο υποψήφιος Δήμαρχος ευχαρίστησε την Ευρωβουλευτή για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση αλλά και για την πρόθεση της να  υπάρχει μια ανοιχτή συνεχής επικοινωνία πληροφόρησης και  στήριξης.