Νέα ταξίδια εξοικείωσης από τον ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας

  • Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2019 - 06:24

Συνεχίζεται  εντατικά μέσα στον Ιούνιο έως και τις αρχές Ιουλίου, το δυναμικό πρόγραμμα ταξιδίων εξοικείωσης που υλοποιεί ο ΕΟΤ, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας παγκοσμίως, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Δημοσιογράφοι και ΤΟs από πέντε  ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα από Ρουμανία, Ολλανδία, Γαλλία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστρία, επισκέφτηκαν και επισκέπτονται την Ελλάδα,  προκειμένου να παρουσιάσουν αλλά και να προωθήσουν στα ταξιδιωτικά τους πακέτα, δημοφιλείς αλλά και λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς στο κοινό των χωρών τους.

Μεταξύ των ελληνικών προορισμών που δέχθηκαν δημοσιογραφικές επισκέψεις ήταν η Σύρος και η Κύθνος και συγκεκριμένα:  Σύρος – εφημερίδα Daily Mail κυκλοφορία 1.25 εκ. φύλλα/ αναγνωσιμότητα  2.5 εκ. και Κύθνος – περιοδικό Sunday Times Travel Magazine κυκλοφορία 58.000/ αναγνωσιμότητα  102.000.

Οι αναγνώστες του National Geographic Traveler ταξιδεύουν περισσότερο από τον μέσο όρο και πραγματοποιούν περισσότερες διανυκτερεύσεις σε κάθε προορισμό που επισκέπτονται. Υπενθυμίζεται ότι, τετραμελής αποστολή από τον τηλεοπτικό σταθμό Antena 1 Ρουμανίας και  το έντυπο και διαδικτυακό περιοδικό Capital και από τον όμιλο Burda Ρουμανίας (Περιοδικό Auto Motor Sport) αλλά και δημοσιογράφος του έντυπου και διαδικτυακού περιοδικού NV Ουκρανίας, επισκέφτηκαν ήδη (5-10 Ιουνίου) τα νησιά  Σίφνος, Πάρος, Νάξος και  Σύρος με σκοπό την προβολή των εμπειριών του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του γιώτινγκ, σε κοινό υψηλών εισοδημάτων, Την φετινή σεζόν για πρώτη φορά ένας tour operator της Ρουμανίας (Aerotravel)  ενέταξε στα προγράμματα του την Πάρο και την Νάξο.

Όλα τα ταξίδια εξοικείωσης (Fam/Press Trips) σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από τον ΕΟΤ και τα γραφεία του Οργανισμού  στο εξωτερικό, σε συνεργασία με αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, τις  τοπικές αρχές και τους επαγγελματίες τουρισμού κάθε περιοχής και εντάσσονται στην  πολιτική εξωστρέφειας και ανάδειξης της μεγάλης ποικιλίας των  θεματικών τουριστικών προϊόντων της χώρας μας.

Ετικέτες: