Συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου

“Την Κυριακή οι Κυκλάδες αλλάζουν σελίδα”

  • Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2019 - 06:16
  • /   Eνημέρωση: 5 Ιουλ. 2019 - 15:00

“Μαζί βάζουμε τις Κυκλάδες σε πρώτο πλάνο” δηλώνει κατηγορηματικά στη συνέντευξή του ο υποψήφιους βουλευτής των Κυκλάδων με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, καλώντας τους νησιώτες να στηρίξουν τον ίδιο και τη γαλάζια παράταξη στην εθνική κάλπη της 7ης Ιουλίου.

  • Πως πήρατε την απόφαση να θέσετε τον εαυτό σας στη διάθεση των Κυκλαδιτών για τις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου;

“Η απόφαση να ζητήσω την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μου, προκειμένου να εκπροσωπήσω τα νησιά μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Ήταν μία απόφαση ευθύνης και καθήκοντος, που την πήρα έχοντας στο μυαλό μου ένα μόνο πράγμα: Να μπω στην πρώτη γραμμή στο δίκαιο αγώνα για να αλλάξουμε σελίδα όλοι μαζί και να τραβήξουμε τις Κυκλάδες μπροστά. Δεν υπάρχει αμφιβολία, αυτό που πλέον έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι ούτε το ύφος, ούτε η δήθεν μεγαλοσύνη , ούτε τα όμορφά χτυπήματα στη πλάτη. Ο πολιτικός χρειάζεται να επιδεικνύει ειλικρίνεια, χαμηλούς τόνους και να θέτει ρεαλιστικούς στόχους. Στην εποχή που ζούμε, με τους πολίτες να έχουν δοκιμαστεί από μία δεκαετή περίπου περίοδο κρίσης, χρειάζονται πάνω απ΄όλα λύσεις , σχέδιο και λύσεις.

Εμείς έχουμε και σχέδιο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο και την αποφασιστικότητα να πάμε τις Κυκλάδες στην επόμενη μέρα. Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι σχέδιο ούτε για τους λίγους, ούτε για τους πολλούς. Είναι ένα συγκροτημένο σχέδιο που αφορά όλους τους Έλληνες, που βάζει στο κέντρο της πολιτικής τον άνθρωπο.”.

 

  • Ποιο θεωρείτε πως είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών σε αυτήν την πολιτική αναμέτρηση;

“Οι εθνικές εκλογές της Κυριακής πιστεύω ακράδαντα ότι είναι οι πιο σημαντικές από τη Μεταπολίτευση και έπειτα. Διότι, οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν αν θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα ή αν θα μείνουμε προσκολλημένοι σε ιδεοληψίες και αγκυλώσεις του παρελθόντος που μας έφεραν στα σημερινά αδιέξοδα. Μου δίνετε την ευκαιρία μέσα από την εφημερίδα σας να στείλω ένα μήνυμα στους συμπατριώτες μας που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη τι θα ψηφίσουν. Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η Πατρίδα μας χρειάζεται έναν Πρωθυπουργό που ενώνει όλους τους Έλληνες, διαθέτει τις ικανότητες και είναι αποφασισμένος να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, δηλαδή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για χαμένη ψήφο. Είμαι βέβαιος ότι στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στο ρεαλισμό, την αλήθεια και την μετριοπάθεια. Από τις 8 Ιουλίου, η Ελλάδα και οι Κυκλάδες αλλάζουν σελίδα.”.

 

  • Ποια είναι τα σοβαρά ζητήματα για τις Κυκλάδες που θεωρείτε πως πρέπει πάση θυσία να αναδειχθούν στον μέγιστο δυνατό βαθμό, προκειμένου να υπάρξουν λύσεις προς όφελος των κατοίκων αλλά και της ανάπτυξης των νησιών;

“Πράγματι ο νομός μας αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την Υγεία, την Παιδεία, την προσβασιμότητα στα νησιά μας κυρίως την περίοδο του χειμώνα, τις υποδομές, την υψηλή φορολόγηση που πλήττει κάθε κυκλαδίτικο νοικοκυριό, τον πρωτογενή τομέα που χρειάζεται άμεση στήριξη. Έχουμε δώσει στη δημοσιότητα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που αφορά στον κάθε τομέα ξεχωριστά. Χωρίς μείωση των φόρων, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και κινήτρων προκειμένου εργοδότες και εργαζόμενοι να δουλέψουν από κοινού για την ανάκαμψη της οικονομίας δεν μπορεί να περιμένουμε κάτι διαφορετικό. Εμείς έχουμε δεσμευτεί σε μία συγκεκριμένη δέσμη μέτρων, η υλοποίηση των οποίων ξεκινά την επομένη των εθνικών εκλογών. Πιστεύω ότι όλοι οι Έλληνες θα εκπλαγούν ευχάριστα από την ταχύτητα με την οποία θα καταγραφούν οι αλλαγές και στις Κυκλάδες. Λίγες μέρες ακόμη υπομονή…”.

 

  • Στην περίπτωση που εκλεγείτε, ιεραρχείστε μας τις κύριες υποθέσεις στις οποίες δεσμεύεστε πως θα επιχειρήσετε να έχετε αποτέλεσμα υπέρ των Κυκλάδων και του νησιωτικού νομού;

“Η Νέα Δημοκρατία έχει επεξεργαστεί ένα συνολικό σχέδιο που απαντά στα προβλήματα των νησιών μας, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τον παράγοντα νησιωτικότητα. Το σχέδιο αυτό μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή βάζοντας τις εξής προτεραιότητες: Α. Τόνωση  πρωτογενούς δραστηριότητας και σύνδεσή της με το τουριστικό προϊόν του κάθε νησιού. Τα νησιά μας πρέπει να ταυτιστούν με τα προϊόντα τους, να είναι το χαρακτηριστικό τους. Β. Ενίσχυση  λιμενικών υποδομών, έξυπνα και βιώσιμα συστήματα θαλάσσιων μεταφορών και συγκοινωνιών. Γ. Προώθηση της ενεργειακής αυτονομίας των νησιών (πρωτοβουλία καθαρής ενέργειας). Δ. Στοχευμένες χωροταξικές παρεμβάσεις για το περιβάλλον και τον τουρισμό με διαβούλευση και διαύγεια. Ε. "Κυκλική" διαχείριση των υδάτινων πόρων και υποδομών. ΣΤ. Στρατηγική διαχείριση αποβλήτων και  πλαστικών. Ζ. Εφαρμογή της "έξυπνης" τεχνολογίας στις αγροτοκτηνοτροφικές δραστηριότητες. Κάθε προϊόν μας πρέπει να έχει την ταυτότητα και την προέλευση του. Η δύναμη μας είναι η προέλευση μας. Πρέπει να την αναδείξουμε. Η. Θαλάσσια οικοσυστήματα με πλούσια ιχθυαποθέματα, για βιώσιμες αλιευτικές κοινότητες.”.

 

  • Γιατί οι νησιώτες να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία για επόμενη κυβέρνηση και εσάς από τον νομό των Κυκλάδων;

 “Θα σας μιλήσω ξεκάθαρα: Οι Κυκλάδες ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία διότι η επόμενη μέρα θα είναι πολύ διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια. Θα είναι μία μέρα ελπίδας, ανανέωσης και ανάκαμψης του τόπου μας. Σε ότι με αφορά, αναλαμβάνω μία δέσμευση απέναντι στους συμπατριώτες μου. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για κάθε νησί μας, κανένας Κυκλαδίτης δεν θα νιώθει απροστάτευτος. Μαζί θα κάνουμε τα επόμενα αποφασιστικά βήματα για να βάλουμε τις Κυκλάδες στη θέση που τους αξίζει. Μαζί βάζουμε τις Κυκλάδες σε πρώτο πλάνο.

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους φίλους Συριανούς για τη συγκέντρωση μας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Διογένης» στην Ερμούπολη. Έχουμε την ευκαιρία με τους νέους φίλους να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις. Εξάλλου, έχουμε πολλά να πούμε και για το παρόν αλλά κυρίως για το μέλλον του τόπου μας.”.