Επίσκεψη στο ΕΚΑΒ για τον Β. Κικίλια

“Το ΕΚΑΒ θα είναι η πρώτη προσέγγιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας”

  • Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2019 - 06:13

Επίσκεψη στην κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ Παναγιώτη Τζανετή και τους εργαζομένους, διοικητικό προσωπικό και διασώστες, και την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις, ο κ. Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θα ήθελα αρχικά, να αναφερθώ ονομαστικά σε κάποιους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ. Περδικόπουλος Ιορδάνης, Πατουκά Δήμητρα, Κοκορόσκος Ιωάννης, Πατσιάς Δημήτριος, Βέλλιος Δημήτριος, Γεωργοτός Γεώργιος. Δημητριάδης Χρήστος, Αντωνιάδης Σπύρος, Μιροσίδης Δημήτριος, Δεβελόγλου Πρόδρομος, Παρθενιώτης Χρήστος, Ακαλίδης Γιάννης, Σιαοσίδου Χριστίνα, Βάγγος Γεώργιος, Δουδός  Δημήτριος και οι ιατροί Νικολαΐδου Ολυμπία, Ηλιάδης Κοσμάς, Καραμπερίδου Χριστίνα, ο γιατρός βάρδιας Αλλιός Δημήτριος και άλλοι.

Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά αυτούς τους ανθρώπους. Είναι στελέχη του ΕΚΑΒ. Δεν είχαν βάρδια, δεν δούλευαν εκείνη την ώρα, αλλά στην κρίσιμη στιγμή της συγκλονιστικής καταστροφής στη Χαλκιδική, προσέτρεξαν, βοήθησαν και έσωσαν κόσμο. Αυτό είναι το ΕΚΑΒ και αυτό πρέπει να είναι το ΕΚΑΒ.

Αυτοί οι άνθρωποι, μαζί με όσους ήταν στη βάρδια, παρέμειναν εκεί για να δώσουν τη μάχη. Σε αυτούς χρωστάμε και τους ευχαριστώ δημοσίως.

Το ΕΚΑΒ ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη προσέγγιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον πολίτη, στον ασθενή, στην οικογένειά του. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ΕΚΑΒ, για αυτό και η πρώτη επίσκεψη που κάνω ως Υπουργός Υγείας είναι εδώ, στα κεντρικά, στις διοικητικές αλλά και στις τεχνικές υπηρεσίες, βλέποντας ασθενοφόρα και μηχανές και αντιλαμβανόμενος ακριβώς ποια είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΚΑΒ και τι ακόμα ενδεχομένως πρέπει να γίνει.

Και κάτι ακόμα. Υπάρχει πολύ μεγάλος σεβασμός και εκτίμηση για αυτούς οι οποίοι δουλεύουν στις διοικητικές υπηρεσίες και είναι στα γραφεία. Εξίσου, όμως, και ακόμα παραπάνω, υπάρχει σεβασμός για τα πληρώματα, τα οποία είναι έξω στο δρόμο νύχτα και μέρα και κάνουν μία δουλειά η οποία είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη.

Και νομίζω ότι είναι κατανοητό από όλους, πως τα κίνητρα τα οποία υπάρχουν, παρέχει ή θα παρέχει η υπηρεσία, πρέπει να είναι διακριτά κυρίως για τους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν έξω.

Σας ευχαριστώ πολύ».