Κ. Μονογυιού: «Το πρώτο κουδούνι κτύπησε, καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά»

  • Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 13:47

Η Κατερίνα Μονογυιού Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας επέλεξε να επισκεφτεί τη Σύρο στον αγιασμό των σχολείων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. Κατ’ αρχήν επισκέφτηκε τα εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου όπου την τελετή του Αγιασμού τέλεσε ο καθολικός επίσκοπος Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου με την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σύρου κκ. Δωρόθεου Β’ και του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιου Λεονταρίτη.

Κατόπιν μετέβη σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σύρο, όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου ευλόγησε τα παιδιά ευχόμενος καλή και δημιουργική χρονιά με τις ευχές και του καθολικού επισκόπου Σύρου κ. Πέτρου Στεφάνου.

Η κ. Μονογυιού μιλώντας στα παιδιά ευχήθηκε το ταξίδι αυτής της χρονιάς να είναι ένα ταξίδι γνώσης και επιτυχίας. Ευχές απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νίκος Λειβαδάρας, ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Χρήστος Μιχαλόπουλος και οι διευθυντές και καθηγητές των σχολικών μονάδων.

Η κ. Μονογυιού ως βουλευτής Κυκλάδων, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νίκο Λειβαδάρα και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Δήμου και τα νέα έργα που έχει προγραμματίσει η νέα διοίκηση. Κατόπιν μετέβη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, ο οποίος την ενημέρωσε για τις δράσεις της Περιφέρειας στις Κυκλάδες. 

Ο κ. Λεονταρίτης επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών από την Κυβέρνηση με εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να μπορεί η Περιφέρεια να υλοποιήσει το πρόγραμμα των έργων και των δράσεων της.