Επιστολή ΣΕΕΝ για την απεργία ΠΝΟ της 24/9

  • Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:27

Επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προς την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, για την 24ωρη πανελλαδική απεργία πληρωμάτων, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Ως αναίτια σκιαγραφείται από τον ΣΕΕΝ η απεργία της επόμενης Τρίτης, που έχει προαναγγείλει η ΠΝΟ, καθώς οι λόγοι της αιτιολόγησης της, δηλαδή η διαφωνία με τις ρυθμίσεις του Αναπτυξιακού νόμου, δεν έχουν άμεση συσχέτιση με την Ναυτική Ομοσπονδία, αφού σε αυτόν δεν περιλαμβάνονται άρθρα που να την αφορούν.

Βάσει αυτού ο ΣΕΕΝ ζητά να επανεξεταστεί η απόφαση πραγματοποίησης της απεργίας, υπογραμμίζοντας και τα προβλήματα που πρόκειται να προκληθούν, καθώς αυτή έχει προγραμματιστεί εντός της τουριστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

"Σχετικά με την από 17/9/2019 ανακοίνωσή σας για την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 24/9/2019, με αφορμή το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, σάς υπενθυμίζουμε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω της τουριστικής περιόδου την οποία διανύουμε, έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών προβλημάτων στις μετακινήσεις τουριστών και ιδιαίτερα των αλλοδαπών. 

Λαμβανομένων υπόψη των ανωτέρω, καθώς επίσης και το γεγονός ότι στο πολυνομοσχέδιο δεν συμπεριλαμβάνονται διατάξεις που αφορούν την ΠΝΟ, παρακαλούμε να επανεξετάσετε την απόφασή σας για την πραγματοποίηση της εν λόγω απεργίας".

Ετικέτες: