Νέα Δημοκρατία: Όλοι οι "εκλεκτοί" για τις Περιφέρειες

  • Παρασκευή, 14 Ιουλίου, 2023 - 12:30

Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών εισέρχεται σήμερα η ΝΔ που αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων που θα στηρίξει στις περιφερειακές εκλογές.

Οι 9 από τους 13 της «γαλάζιας λίστας» είναι εν ενεργεία περιφερειάρχες.

Υποψήφιοι θα είναι ο Γιώργος Πατούλης στην περιφέρεια Αττικής, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κώστας Αγοραστός στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Φάνης Σπανός στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Αλέκος Καχριμάνης στην περιφέρεια Ηπείρου, ο Χρήστος Μέτιος στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο Γιώργος Κασαπίδης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ο Γιώργος Χατζημάρκος στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στην Κρήτη θα στηριχθεί ο Σταύρος Αρναουτάκης. Στην περιφέρεια Πελοποννήσου νέος υποψήφιος θα είναι ο Δημήτρης Πτωχός, ενώ στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει κλειδώσει η επιλογή του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ και υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Ρόδη Κράτσα.

Χθες η ΝΔ ανακοίνωσε και τη σύνθεση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επικεφαλής είναι ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής και συμετέχουν οι Παύλος Μαρινάκης, Θανάσης Νέζης, Νίκος Χαρδαλιάς, Στέλιος Κονταδάκης, Νίκος Ρωμανός, Διονύσης Χατζηδάκης.

Στο μέτωπο των δήμων στην Αθήνα θα στηριχθεί ο Κώστας Μπακογιάννης, στη Θεσσαλονίκη ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.Α.Σ. Μιχάλη Καραμαλάκης στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να είναι η Πάτρα. 

tovima.gr