Αγρότες: Σήμερα οι αποφάσεις – Έτοιμοι να σκληρύνουν τη στάση τους

  • Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024 - 09:05

Στη Νίκαια Λάρισας, όπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα η πανελλαδική συνεδρίαση των εκπροσώπων των μπλόκων κρίνεται το μέλλον του αγροτικού μετώπου, με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα να εμφανίζονται έτοιμοι για όλα.

Στις 12.00 το μεσημέρι εκπρόσωποι των αγροτών από όλη την Ελλάδα θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους μετά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη με τον πρωθυπουργό και να λάβουν τις τελικές αποφάσεις. Παρά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε αναβρασμό και παραμένει στα μπλόκα με αναμμένες τις μηχανές των τρακτέρ, δηλώνοντας έτοιμος να σκληρύνει την στάση του. Στο τραπέζι έχουν πέσει εισηγήσεις για κλιμάκωση με κλείσιμο δρόμων και διοδίων, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβουν στην Αθήνα με τρακτέρ.

Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου του Πλατυκάμπου, Γ. Κουκούτσης, δήλωσε πως το κυρίαρχο συναίσθημα μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι η απογοήτευση. «Αυτό που εισπράττουμε μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου είναι απογοήτευση. Περιμέναμε να γίνουν πράγματα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε να παράγουμε και να μείνουμε στον τόπο μας» δήλωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την κυβερνητική θέση ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια στήριξης έχουν εξαντληθεί απάντησε: «Θεωρούμε ότι υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια. Είναι θέμα προτεραιοτήτων πού δίνονται χρήματα».

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις των αγροτών είπε πως χθες πάρθηκε η απόφαση εντός του μπλόκου Πλατυκάμπου για κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα. Αν υπάρξει πρόταση και από τους υπόλοιπους αγρότες για κλείσιμο των δρόμων με πολύωρα κλεισίματα, το μπλόκο Πλατυκάμπου θα συνυπογράψει σε αυτό».

naftemporiki.gr

Ετικέτες: