Αντιπρύτανης ΕΚΠΑ: Παράνομες ενέργειες οι καταλήψεις

  • Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2024 - 12:30

Ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Ιατρικής Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις” για το ζήτημα με τη διακοπή της λειτουργίας του server του πανεπιστημίου.

Ο κ. Ευσταθόπουλος έκανε λόγο για δολιοφθορά και παράνομη ενέργεια, κατηγορώντας το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παντελή Βαϊνά ότι κάθε μέρα υποστηρίζει διαφορετικά πράγματα. “Άλλα έλεγαν τη Δευτέρα, άλλα έλεγαν χθες” σημείωσε.

“Δεν μίλησα ποτέ μαζί του, ούτε προφανώς διαπραγματεύτηκα με κανέναν κύριο Βαϊνά. Επικοινώνησα με τον προϊστάμενο του δικτύου ο οποίος με ενημέρωσε ότι το δίκτυο έχει πέσει. Του είπα να τους μεταφέρει ότι αυτό είναι δολιοφθορά και παράνομη ενέργεια και να σηκωθούν να φύγουν από εκεί και να μην συνεχίσουν. Το πώς έπεσε είναι αντικείμενο που το διερευνώ, γιατί έχω αναλάβει να κάνω την ΕΔΕ που έχει διατάξει ο πρύτανης. Οπότε αυτό είναι αντικείμενο της έρευνας που διενεργούμε αυτές τις μέρες” τόνισε.

Για τη χθεσινή συγκέντρωση έξω από το γραφείο του ο κ. Ευσταθόπουλος είπε: “Ήρθαν και μου ζήτησαν να σταματήσει η θέση σε αργία του συναδέλφου τους, του συνεργάτη στο Πανεπιστήμιο, του υπαλλήλου στο Πανεπιστήμιο που ο ίδιος βγήκε και δήλωσε ότι έριξε το δίκτυο και γι αυτό ο πρύτανης τον έθεσε σε διαθεσιμότητα συγκαλώντας τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και μου ζήτησαν επίσης να σταματήσω και την ΕΔΕ. Τους είπα ότι τίποτα από αυτά δεν μπορεί να γίνει. Εγώ έχω αναλάβει μια δουλειά. Θα την ολοκληρώσω. Θα δώσω το πόρισμα της ΕΔΕ στα όργανα του Πανεπιστημίου και από εκεί και πέρα όλα θα γίνουν με βάση τη νομοθεσία“.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τις καταλήψεις “παράνομες ενέργειες“, ενώ διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας από τη Δευτέρα στο κτήριο. “Πιστεύουμε ότι δεν θα διανοηθεί κανείς να έρθει να ξανακάνει τέτοιες δολιοφθορές” είπε.

ertnews.gr

Ετικέτες: