Το ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Πάρου - Αντιπάρου στον Μ. Κωβαίο

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Πάρου Μάρκου Κωβαίου με τον Πρόεδρο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου - Αντιπάρου Απόστολο Αλιπράντη και τον Γεν. Γραμματέα Ηλία Κρητικό.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον κ. Αλιπράντη για τα νέα τμήματα που δημιουργήθηκαν στον σύλλογο μετά την πρόσληψη των δύο επιδοτούμενων ανέργων και την έναρξη συνεργασίας με εξωτερικό συνεργάτη- μηχανολόγο, ο οποίος θα αναλαμβάνει τις άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς επίσης ενημερώθηκε για το 8ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Πάρο.

Αμέσως μετά, τέθηκαν επί τάπητος τα παρακάτω θέματα: παραεμπόριο, αεροδρόμιο, υγειονομικό αεροσκάφος. 

Όσον αφορά το παραεμπόριο, ο Δήμαρχος προτίθεται να κοινοποιήσει και εγγράφως στις Αρχές τις προθέσεις του ,για την εξάλειψη του παραεμπορίου.

Σχετικά με το Αεροδρόμιο, ενημερωθήκαμε ότι ο Δήμαρχος έχει στείλει επιστολή στον υπουργό υποδομών, μεταφορών & δικτύων κ.Μιχάλη Χρυσοχοιδη κι αναμένουμε την αποφασή ,που θα ορίζει την λειτουργία του.

Τέλος, για το θέμα του Υγειονομικού Αεροσκάφους, μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για την λειτουργία του από το Βελέντζειο Ίδρυμα Πρόνοιας και Μορφώσεως Πάρου και πολύ σύντομα θα υπάρξει πρόταση του Δήμου που θα καλύψει τις επείγουσες διακομιδές ασθενών.